1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ABBİM’den Muhtarlar günü mesajı

Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetim Kurulu, Muhtarlar günü dolaysıyla bir mesaj yayınladı.

ABBİM’den Muhtarlar günü mesajı

 

Anadolu Basın Birliği İnternet Medyası (ABBİM) Yönetimi tarafından yapılan açıklamada; “Köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle, 24 saat görevi başında bulunan muhtarlarımızın, hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle, ülkemizde ilk muhtarlık biriminin kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, ‘Muhtarlar Günü’ ilan edilmiştir.

Dеmоkrаsinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık birimi, yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir.

Muhtarlar, bulunduğu mahallede veya köyde devletin tüm kurumlarını temsil etmekte ve vatandaşla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten, tüm mahalle ve köy muhtarlarının ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularla kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyoruz” diyen ABBİM Yönetimi Muhtarların içinde bulunduğu vazifelerinin önemine de değindi.

 

Tarih: 19-10-2021