1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Bağış: İslam Konferansı Örgütü Prag Büyükelçiler Grubu Başkanlığını devraldık

Bu haftaki videolu mesajında vatandaşların geçmiş kurban bayramı kutlayan Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış,Çekya’daki çalışmalar hakkında da bilgiler verdi

Bağış: İslam Konferansı Örgütü Prag Büyükelçiler Grubu Başkanlığını devraldık

 

 

FETÖ ile mücadelenin önemini vurgulayan Egemen Bağış, Prag’da düzenlemiş oldukları 15 Temmuz etkinliğinde, yabancı ülkelerin temsilcilerine FETÖ’nün gerçek yüzünü anlattıklarını ve bulunduğu ülkelere vermiş olduğu zararlar konusunda uyardıklarını sözlerine ekledi.

İslam Konferansı Örgütü Prag Büyükelçiler Grubu Başkanlığını da devraldıklarını duyuran Bağış, bu görevi ancak tüm üyelerin destek vermesi halinde üstlenebileceğini  bildirdikten sonrasında, Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerin tamamının desteğini alarak seçildiğini önemle vurguladı.

Türkiye ve Çekya arasında ilişkilerin en üst düzeye çıkması amacıyla haftalık kültürel,sanatsal, spor ve diplomasi alanlarında bir takım görüşmeler içerisinde bulunduklarını da ifade eden büyükelçi, Çekya’da bulunan Türk çocuklarının Türkçe kitap edinmekte zorlandığını , bu nedenle çocuk kitapları elde edilmesinde kampanya düzenlediklerini açıklamasında bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış’ın açıklamasının tam metni şöyle:


İyi Pazarlar 

Yoğun bir bayram haftasını geride bıraktık. Bu vesile hepinizin geçmiş Kurban bayramını bir kez daha kutluyor, herşeyin gönlünüzce olmasını diliyorum. 

Geçtiğimiz hafta içerisinde bir önceki hafta düzenlediğimiz 15 Temmuz etkinliğimizin etkilerini yoğun bir şekilde hissettik. Gittiğimiz yerlerde görüştüğümüz yetkililer o etkinlikte 15 Temmuz’un perde arkasını ve hain terör çetesi FETÖ’nün gerçek yüzünü görmenin hayreti içerisinde bizlere sorular sordular ve yanıtlar aldılar. 

Bu hafta içerisinde aynı zamanda İslam Konferansı Örgütü üyesi ülkelerin Prag’daki Büyükelçiler grubunun başkanlığını devraldık. 

İslam konferansı örgütü üyesi ülkelerin Prag’da görev yapan büyükelçiler çalışma grubu Başkanlığını yürüten Irak Büyükelçimiz ve ablamız Sayın Sundus Albayraqdar’ın emekli olması nedeniyle grup başkanlığına kendi yerine bizi önermesi ve  Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile de istişare ettikten sonra İslam dünyasında yaşan onlarca tartışma ve ayrışmaya bir yenisini daha eklememek için bu onurlu görevi sadece tüm üyelerin destek vermesi halinde üstlenebileceğimizi bildirmiştik.

Göreve talip olan bir başka büyükelçi olursa onu destekleyeceğimizi ifade etmemiz üzerine bizim Çek Cumhuriyeti’nin Ostrava şehrindeki daha önceden planlanmış Valilik, Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası toplantıları nedeniyle katılamadığınız İslam konferansı örgütü üyesi ülkelerin Prag’da görev yapan büyükelçiler çalışma grubu genel kurulunda ülkemizi Büyükelçilik Elçi Müsteşarımız Sayın Behiç Hatipoğlu temsil etti. Gıyabımızda Grup Başkanı Irak Büyükelçisi tarafından aday gösterilmemiz ve Elçi Müsteşarımız Sayın Hatipoğlu’nun bizim oybirliği şartımızı tekrarlaması üzerine Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri dahil katılımcıların tamamının desteği ile Başkanlık ülkemize geçti. Suudi Arabistan, Nijerya, Azerbaycan ve Tunus Büyükelçileri de yönetime seçildi. 

Bu haftaki diğer temaslarımız arasında Ailesi ile artık Türkiye’de yaşayan, Çek Cumhuriyetinin sanat ve entellektüel çevrelerinin tanınmış ve saygın isimlerinden Sayın Victoria Velvet Büyükelçilğimizi  ziyaret ederek Türkiye’de kurdukları vakıf ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında ülkemizi ve memleketimiz Siirt’i ziyaret eden Çek öğrenciler Sayın Julia Svobodova ve Sayın Jakub Pributen’i ağırlayarak izlenimleri hakkında bilgi aldık.

Cibulka Tenis tesislerinde düzenlenen bayram namazı sonrası vatandaşlarımızla bayramlaştıktan sonra Prag havalimanına giderek Çek Cumhuriyeti’nin Rakovnik kentinde düzenlenen Avrupa Yaz Kupaları 12 Yaş Erkekler Eleme Müsabakakarında bayrağımızı dalgalandıracak genç milli tenisçilerimiz Samim Filiz, Mustafa Ege Şık ve Kaan Işık Koşaner ile Antrenörleri Sayın Bulut Yılmaz ve Sayın Aydın Bozan’ı Vaclav Havel Uluslararası Havalimanında karşıladık. Milli takımımızı Rakovnik’e yolcu ettik ve genç millilerimize başarılar diledik.

Kurban Bayramı nedeniyle Suudi Arabistan’ın Prag Büyükelçisi Sayın Abdullah Muteb Alrasheed’in evsahipliğinde düzenlenen Bayram yemeğine icabet ettik ve konuklarla bayramlaştık.

Ülkemizin el emeği halılarını Çek Cumhuriyetine tanıtan Murat ve Vahap Aslan kardeşlerin davetine icabetle işyerleri Rug Point firmasını ziyaret ettik, iki ülke arasındaki ticarete katkıları için teşekkür ettik.

Dövüş sporlarında olduğu kadar diplomasi ve uluslararası ilişkilerdeki etkin rolü nedeniyle de Cambridge Dükü Prens William’dan takdir dolu bir mektup alarak “”bir kez daha medyada ilgi odağı olan”” Çek Dışişleri Bakanlığı'nın iyi niyet elçisi ve dövüş sporlarının en ağır dalı olan Hand to Hand Combat'ta  dünya şampiyonlukları bulunan Sayın Martina Ptáčková ile kendisi gibi şampiyonlukları bulunan başarılı bir sporcu olan erkek kardeşi Sayın Josef Ptáček hakkında dünyaca ünlü Forbes dergisinin Çekçe yayınında bizimle sefaletimizi ziyaretlerinden bahsedilerek birlikte çekilen fotoğrafları kullanıldı. Başarılı sporcuları bir kez daha tebrik ederiz.

Prag ve Los Angeles’taki stüdyolarındaki çalışmaları ve dünyanın dört bir yanında açtığı sergilerle küresel sanat çevrelerinde önemli bir isme sahip Çek sanatçı Sayın Maxim Havlicek bizi ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu. Sanatçının ülkemizdeki sanat çevreleri ile temasına destek vereceğiz. 

Bu haftaki son mesajımız da Türkiye’deki yayınevlerine ve elinde fazla çocuk kitabı bulunan hayırseverlere. Bu ülkede doğup büyüyen Türk çocuklarının maalesef ana dillerinde kitaplara ulaşım sorunları var. Elinde fazla çocuk kitapları olanlar büyükelçiliğimize gönderirlerse o kitapları burada yaşayan ve talep eden ailelere memnuniyetle dağıtırız. 

Önümüzdeki hafta görüşmek dileğiyle hepinize keyifli bir hafta sonu diliyorum. Kalın sağlıcakla.

 

Haber / Nurcan Kongur

Tarih: 26-07-2021