1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Mesajı..

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Mesajı yayınladı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'den 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Mesajı..

Haber / Nurcan Kongur

 

BBP Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Sosyal Medya hesaplarından 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma mesajı yayınladı..

Çankkale'de ki 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programına katılan BBP Genel Başkanı Destici yayınladığı mesajda şu cümlelere yer verdi.

18 Mart Çanakkale şehitlerimizi ve şehitler haftası’nı gururla şerefle mazimize ve onların emanetlerine bağlılığımızı bir an bile unutmadan kutluyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Çanakkale’de yaşadıklarını şu cümlelerle anlatır “Biz bireysel kahramanlık sahneleriyle meşgul olmuyoruz, yalnız Size “Bomba sırtı vakasını” anlatmadan geçemeyeceğim. Karşı siperler arasında uzaklığımız 8 metre, yani ölüm muhakkak ki muhakkak. Birinci siperdekiler hiç biri kurtulmamacasına tümüyle düşüyor. İkincidekiler Onların yerine geçiyorlar. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve kadere boyun eğişle biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakika sonra öleceğini biliyor, hiç ufak bir bezginlik bile göstermiyor. Sarsılmak yok! Okumayı bilenler ellerinde kuran–ı Kerim cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler kelime-i Şehadet getirerek yürüyorlar. Bu Türk askerinde ki ruh kuvvetini gösteren hayrete ve tebrike değer bir örnektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale savaşını kazandıran işte bu yüksek ruhtur.”

Çanakkale savaşı, tarihte Türk milletinin en ağır kayıplarını, verdiği savaşlardan biri olarak yerini alır. Bu nedenle milletimiz Çanakkale şehitlerimizi, İstiklal Savaşı şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti Topraklarını yeniden vatan yapan, bu toprakların gerçek sahipleri olarak bilir ve hatırlar. Bugün Çanakkale ‘de “toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlar” içinde yurdun her bölgesinden, her etnik kökenden, her mezhepten evlatlarımız bulunur. Onların hikayeleri aynı zamanda Türk milletinin var oluş, Anadolu’nun ise Müslüman Türk’e vatan olmaya devam etme hikayesidir. Ve silinemez bir şekilde şehit kanlarıyla yazılmıştır. Bu topraklarda onurlu, hür ve bağımsız, yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum.

 

Tarih: 18-03-2021