1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Cumhurbaşkanı talimatıyla, Kapıköy 17 Mayıs'tan sonra açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van ekonomisinin pandemiden zarar görmesi nedeniyle Türkiye ile İran sınırındaki Kapıköy dahil 3 sınır kapısının 17 Mayıs'tan sonra açılması talimatı verdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı talimatıyla, Kapıköy 17 Mayıs'tan sonra açılıyor

ABBİM / ANADOLU BASIN BİRLİĞİ İNTERNET MEDYASI

.......................................

 

Koronavirüs pandemisi sağlıktan ekonomiye birçok alanı olumsuz etkiledi. Bunun başında da ekonomi geliyor.  Türkiye-İran arasındaki sınır kapılarının kapatılmasıyla İranlı turistlerin gelmemesi üzerine Van ekonomisinin kötü etkilendiği belirtildi.

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi yazısında Van ekonomisinin kaybının 1 milyar dolar olduğunu belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mayıs'tan sonra Türkiye ile İran arasında bulunan 3 sınır kapısının açılması talimatı verdiğini aktardı.

Abdulkadir Selvi'nin yazısı

VANLILARA MÜJDE, İRAN’LA SINIR KAPILARI AÇILIYOR

VAN ekonomisine İranlı turistlerin katkısı önemli. Pandemi sürecinin uzaması ile bir de İranlı turistler gelmeyince Van ekonomisi zarar gördü. 1 milyar dolarlık bir kayıptan söz ediliyor. Özellikle 21 Mart’ta yani Nevruz’da İranlılar tatil ve eğlence için Van’ı tercih ediyorlardı. Van’a gelen 500 bin İranlı turistten söz ediyoruz.

 

İran’dan İstanbul’a, Antalya’ya uçakla gitmek mümkün ama sınır kapıları kapalı olunca Van’a geçmek mümkün olmuyor. Van’la İran arasında Kapıköy, Gürbulak ve Esendere gümrükleri hizmet veriyor.

Vanlılara buradan müjdeli bir haber verelim. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, 17 Mayıs’tan sonra üç sınır kapısı da açılıyor.

İRAN’LA SINIR KAPILARI AÇILIYOR

Salı günü AK Parti’nin MKYK toplantısı vardı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte iftar yapıldı. İftarda MKYK üyesi ve eski Van milletvekili Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi ve Zahir Soğanda ile birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Türkiye ile İran arasındaki üç sınır kapısının kapalı olmasının Van ekonomisine büyük zarar verdiğini anlatıp, açılması için talimat vermesini istiyor. Abbas Aydın ile Abdülmecit Tarhan da onlara destek veriyor. Burhan Kayatürk’ü dinleyen Erdoğan, “Haklısınız” diyor. Hemen oradan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile Sağlık Bakanı  Fahrettin Koca’yı arayarak üç sınır kapısının 17 Mayıs’tan sonra açılması için talimat veriyor.

Şimdi Van, Ramazan Bayramı’nda iki bayramı birlikte yapmaya hazırlanıyor.

 

 

Tarih: 02-05-2021