1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Maltepe’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Maltepe Albay Niyazi Esen İlkokulu’nda 19 Eylül Gaziler Günü programı düzenlendi.

Maltepe’de 19 Eylül Gaziler Günü kutlandı

Haber/Nurcan Kongur

 

Maltepe Albay Niyazi Esen İlkokulu’nda 19 Eylül Gaziler Günü programı düzenlendi. Programa Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu, Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, 15 Temmuz Gazisi Sinan Esen,  öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan 15 Temmuz Gazisi Sinan Esen, canından vazgeçip vatanından vazgeçmeyen yiğitlerin gününü kutladı.

Kürsüye gelerek konuşmasını yapan Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, ‘Bugün yaşamlarımızı idame ettirebildiğimiz bu güzel vatanda düşman korkusu olmadan yaşayabiliyorsak bunu aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimize borçluyuz. Türk milleti hiçbir zaman esaret altına girmemiş, istiklal ve istikbal için kanının son damlasına kadar toprağını savunmuştur.

Bu toprakları bizlere vatan kılan şehitlerimizi ve hayatta olmayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor; hayattaki gazilerimize sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyor ve şükranlarımı sunuyorum.’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Aydoğdu’dan sonra kürsüye gelen Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki, ‘Sayın Muhtarımız, 15 Temmuz Gazimiz, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, Okul Müdürümüz, kıymetli öğretmenlerimiz ve geleceğimizin yıldızları sevgili öğrenciler. 19 Eylül Gaziler Günü, dediğimizde şunu hatırlıyoruz; tarih boyunca Türk Milleti hiç esaret altında yaşamamış, ne zaman Türk Milletine esaret zincirlerini vurmak isteseler Türk Milleti her zaman birlik-beraberlik olmuş; ülkesine, milletine, topraklarına sahip çıkmış, ülkesi için şehit olmuş, gazi olmuştur.

1071 de Malazgirt’te, 18 Mart 1915’de Çanakkale’de, 26 Ağustos 1922’de Afyon Kocatepe’de ve en son 5 yıl önce yaşadığımız o malum gece de 15 Temmuz 2016’da Türk Milleti Vatanına sahip çıkmıştır. Ülkesi için şehit ve gazi olmuştur. Bütün şehitlerimizin ve ahirete intikal eden gazilerimizin ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun.

Bizlere, biz gençlere düşen görev geçmişi iyi öğrenmek, geleceğimize iyi hazırlanmaktır. Bunu da en güzel şekilde öğretmenlerimiz aracılığıyla hep birlikte gençlerimize aşılamaktayız.

Bu anmanın yapılmasında emeği geçenleri tebrik ediyorum. Tekrardan şehitlerimize ve ahirete intikal eden gazilerimizin ruhları şad olsun, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.’ dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir ve müzik dinletisi sonrası program sona erdi.

 

Tarih: 21-09-2021