1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

ORTA ANADOLU EĞİTİM VE KÜLTÜR PLATFORMU’NDAN KARDEŞLİK PROGRAMI

Orta Anadolu Eğitim Ve Kültür Platformu ORAKFOR Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi’nde yemekli tanıtım toplantısı düzenledi.

ORTA ANADOLU EĞİTİM VE KÜLTÜR PLATFORMU’NDAN KARDEŞLİK PROGRAMI

Özel Haber / Nurcan Kongur

 

Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Platformu ORAKFOR Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi’nde yemekli tanıtım toplantısı düzenledi.

Orta Anadolu Eğitim Ve Kültür Platformu kurucu Başkanı Nevşehir’in önde gelen sayılı iş insanlarından Şen Metal Çelik A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı, Tüm Nevşehir Dernekler Federasyonu kurucu Başkanı, İstanbul Nevşehirliler Derneği kurucu Başkanı Mustafa Şen'in ev sahipliğinde Üsküdar Valide Sultan Gemisi’nde gerçekleşen yemekli tanıtım toplantısında çeşitli sektörlerden iş insanları, siyaset dünyası, kültür, sanat  ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yönetimlerinden oluşan seçkin davetlilerin yoğun katılımıyla bir araya geldiler.

        

Orta Anadolu Eğitim ve Kültür Platformu kurucu Başkanı Nevşehir’in önde gelen sayılı iş insanı Mustafa Şen Başkan’ın ev sahipliğinde gerçekleşen yemekli tanışma programına Ak Parti Ankara Milletvekili Hacı Turan, Ak Parti Tokat Milletvekili Harun Karaca, Ak Parti Nevşehir Milletvekili 26.dönem TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz, 2020 yılı Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasında yer alan Nevşehir’li iş insanı Nevsaç firması Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Öbekli, Özuncu Bakır Metal Maden Sanayi Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çokyiğit, otomotiv sektöründe Nevşehir’li  iş insanı Abdülkadir Türk, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları 81 ilin Platformu kurucu Genel Başkanı ve Doğu Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Genel Başkanı Mardin’li İş adamı A.Fuat Bodur ve beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle, Bir çok Sivil Toplum Kuruluşlarının Federasyon ve Dernek Başkanları ile çeşitli iş sektörlerinin temsilcileri bir araya geldiler. Samimi bir ortamda başlayan program kuran-ı kerim tilaveti ile edilen duanın ardından konuşmalara geçildi.

Orta Anadolu Eğitim Ve Kültür Platformu kurucu Başkanı Nevşehir Dernekler Federasyon Başkanı Mustafa Şen programa katılan misafirlere hitaben yaptığı açılış konuşmasında;

“Değerli misafirlerim, davetime icabet ettiniz, hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Öncelikle bizlere bu güzel mekanı tahsis ederek, bizlerin bir araya gelmemize bu nezih mekan ile eşlik eden çok kıymetli Üsküdar Belediye Başkanımız Sn. Hilmi Türkmen Başkanımıza en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum.

Bizim amacımız madem ki bir araya geldik o halde burada güzel Türkiye’mizin orta Anadolu Bölgesi şehir temsilcileri olarak birlik beraberlik kardeşlik sözü verelim. Orta Anadolu’muzu kalkındırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Siz varsanız, biz de varız diyoruz. Ve bu çalışmanın startını bugün buradan sizlerin yanınızda veriyoruz. Burada bulunan değerli konuklarımızdan Doğu Güneydoğu Kültür Sanat Derneğinin Genel Başkanı Fuat Bodur Başkanımız diyor ki; “Adım Mardin, Soyadım Türkiye”  ben de bu sözün üzerine diyorum ki; “Adımız Nevşehir, soyadımız Türkiye” ve sözü çok fazla uzatmak istemiyorum. Burada birlik beraberlik içinde kaynaştığımız bir ortam olmasını istedik. Davetimize icabet ederek katılan değerli Vekillerimize, Sivil Toplum Kuruluşlarının çok değerli Başkanları ve yönetimlerine, iş, siyaset, kültür, sanat dünyasının temsilcilerine bizleri yalnız bırakmadıkları için kalben teşekkürü bir borç bilirim. Her birinize sağlık, sıhhat, afiyet dilerim. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz.”

Ak Parti 27.Dönem Ankara Milletvekili Hacı Turan konuşmasında şu ifadelerine yer verdi;

“Diyarbakır’dan, Kastamonu’dan, Güneydoğu’dan çok değerli kardeşlerimiz güzel mesajlar verdiler. İşte Türkiye olarak özlem ve hasret duyduğumuz konuşmalar bunlardır. Önemli olan bunu eylem ve icraat haline getirmektir. Dernekçilik kolay değil zor bir iştir. Ben de öğrencilik yıllarımda itibaren öğrencilik teşkilatlarında görevler almıştım. Şu an nasip oldu Ankara milletvekiliyiz. Ankara’da çok sayıda dernek var bunların çok önemli olduğunu düşünüyorum.  Şöyle dernekler tarihine baktığımız zaman dernekçilik 1960’larda başlamıştır. Büyük şehirlere akın eden değerli kardeşlerimiz ki özelinde birinci nesil gençlerimiz kıraathaneler ve kahvehanelerde bir araya gelmeye başladılar. Hemşerileriyle beraber iş bulmaya başladılar. Belli bir süre sonra özellikle ikinci nesil dernekçilik faaliyetlerine başladılar ve lokalleşmeye doğru gittiler ekip olmaya başladılar. İşte burada 2. Nesil kardeşlerim sizlere çok büyük görev düşüyor. Bir araya geldiğiniz zaman bir potansiyel oluşturduğunuzda artık köylerinizin, ilçelerinizin nüfusunu değil de bölgelerinizin nüfusunu söylemeye başladınız. İşte o bölgelerde şu kadar potansiyeliniz var. İşte biz gerek siyasette gerek yerel yönetimlerde gerekse devlet yönetimlerinde etkin ve söz sahibi olmak istiyoruz. Süreci başlatıyoruz ki özellikle bu dernekler vasıtasıyla sizlerin içinden gelen kardeşlerimiz bugün yönetimlerde yer alıyorlar. Ankara’da bölgemizi çok iyi temsil etmenin kıymetini bilmekteyiz. İşte ben de içinizden Kırşehir’den, orta Anadolu’dan bir kardeşiniz olarak içinizden geliyorum. Burada altını çizmek istediğim şu var ki, 3. Nesil değerli kardeşlerim çok önemli ben dernekleri çok ziyaret ederim. Onlardan bir talep geldiği zaman kesin ve çok acil özel bir işim yoksa muhakkak üç kişide katılsa derneklerin programına katılırım. Çünkü dernekçilik özverilidir.

Önemli olan kalabalık değil gerek Ankara’da gerek İstanbul’da görebildiğim kadarıyla 3. Neslimizin dernekçiliği devam ettirmesi lazımdır. Önemli olan günümüzde bir kuşak var o da nedir? Z kuşağı. Ben böyle kuşağı kabul etmiyorum. Böyle bir kuşak yoktur çünkü Z kuşağı diye bir kavram oluşturuluyor. Her şeyi eleştiren, her şeye aykırı, hareket eden maalesef yeni gençlik böyle yönlendiriliyor. Dün Atatürk havalimanında teknofesti ziyaret ettim on binlerce gencimizi orada gördüm. Savunma sanayini yakinen takip eden bir kardeşiniz olarak orada gururlandım. Ortaokuldan başlayıp üniversiteye kadar on binlerce gencimizi dün iha’lar ve siha’lara Türkiye’nin geleceğiyle ilgili ne kadar güzel çalışmalar yaptığını gördüm. İşte onlarda bizim gençlerimiz. Birileri çıkıp z kuşağı diye farklı bir tanım konumlandırmasın. Yüz binlerce insanımız o gençlerimizin dün Türkiye’nin geleceği için geliştirmiş olduğu o teknolojileri elhamdülillah bir haftadır orada sevdiriyorlar. İşte bunlar sizin çocuklarınız, bunlar köylerden ilçelerden metropole gelipde kaybolan gençlerden değil, işte bu gençlerin böyle yetişmesinde derneklerin, vakıfların çok büyük etkisi olduğunu yakinen teknofest’te gördük. Allah emeğinizi zayi etmesin. Biz de her zaman sizin yanınızda olacağız. Böyle bir platform oluşmasında emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ben de Kırşehir’li olarak Ankara’dan yanınızda bulundum, bundan sonra da bana bir görev düşerse her zaman yanınızda ve emrinizde olduğumu ifade etmek istiyorum ve şunu hiçbir zaman unutmayalım tarihimizi, kültürümüzü, geleneklerimizi, göreneklerimizi , değerlerimizi bugün de yaşatalım. Neşet Ertaş’ın doğup büyüdüğü sazıyla, türküsüyle yetiştiği bir ilden geliyorum. Hepinize selam ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız iyi ki aranızda bulundum diyorum."

Ak Parti 27.Dönem Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz konuşmasında şu ifadelerine yer verdi;

"Anadolu’nun ve dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Kapadokya’dan Nevşehir’den selam getirdim. Hoşgörünün sevginin muhabbetin ve kardeşliğin piri Hacı Bektaş-ı Veli Hazretlerinin selam, saygı ve muhabbetlerini getirdim. Hacı Bektaş-ı Veli Hazretelerinin, Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla kullandığı bir dil olan “bir olalım, iri olalım, diri olalım ve hep beraber büyük Türkiye olalım” inşallah bunun burada dile getirilmesi beni çok mutlu etti. “Adımız Nevşehir soyadımız büyük Türkiye”. Bunu duydum çok mutlu oldum. Dün Yassı adada, demokrasi ve özgürlük adasındaydım. Gerçekten bir zulmün, bir baskının, bir kumpasın olduğu yerdeydim. Sözü şuna getirmek istiyorum, son 20 yıldır büyük ve güçlü Türkiye’nin  inşası için çalışan Sn. Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye getirdiği insan haklarına ve demokrasiye sahip çıkması gerçekten çok kıymetli. İnşallah bundan sonra da hem demokrasiye, hem insan haklarına hep beraber sahip çıkacağız ve güçlü müreffeh Türkiye’yi inşa edeceğiz.

Bu işlerin yanında STK’ larımızın ve derneklerimizin ne kadar önemli olduğunu da ihmal etmememiz gerekiyor. Birlikteliğe ve kardeşliğe olan katkısı insanların birbiri arasında ki muhabbeti ve sevgiyi onaran, inşa eden, yeşerten federasyon ve derneklerin kıymetini bilmemiz gerekiyor. Şahsım ve bütün ekip arkadaşlarım adına bütün programlarda bulunmak istiyorum. Bu özverili çalışmadan dolayı bütün federasyon ve derneklerimizi tebrik ediyorum. Özellikle İstanbul Boğazını, Mekke’nin, Medine’nin, Kudüs’ün kardeşi olan dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul’da bu birlikteliği sağlayan Mustafa Ağabeyime teşekkür ediyorum. Gerçekten gönlü yüce, güzel, samimi bir insan olduğu için onu seviyoruz. İnşallah Onunda bu federasyon ve platforma katkısını bekliyoruz. Dediğim gibi Nevşehir Kapadokya’ya bekliyorum inşallah. Gerçekten görmenizi istediğim doğal güzelliğiyle, kültür güzelliğiyle bambaşka bir yer Kapadokya ve Nevşehir’imiz, Hacı Bektaş-ı Velimiz, Avanos’umuz, Acıgöl’ümüz, Ürgüp’ümüz gerçekten dünya’nın ve orta Anadolu’nun güzel bir medeniyet şehri tekraren Mustafa Ağabeyime, Nevşehir’den gelen misafirlerimize ve katılan bütün misafirlere çok teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. İyi ki varsınız gücümüz birliğimiz daim olsun."

Konuşmacıların misafirlere hitabının ardından Türk halk müziği sanatçısının solo bağlama konseriyle misafirlere türkü ziyafetinin çekildiği coşkulu anlar yaşandı.

Düzenlenen yemekli tanıtım programı plaket takdimleri ile çekilen hatıra resimlerinin ardından sona erdi.

MUSTAFA ŞEN KİMDİR?

Nevşehir Doğumlu.  Nevşehir merkeze bağlı Çat kasabasındandır.

Şen Demir Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanıdır. Şen Demir Metal A.Ş. Nevşehir sanayisinde torna, tefsiye, şase, makas, dorse, çelik konstrüksiyon, metal işlerinde hizmet vermektedir. Nevşehir sanayisinden sonra İstanbul’da da aynı sektörde 1973 den bugüne halen bu alanda devleti ve milletine hizmet ettiği iş hayatına başarılı bir şekilde devam etmektedir.

Mustafa Şen çeşitli sosyal projenin içinde yer almıştır. Nevşehir’in tanıtımına yönelik birçok sosyal projeyi hayata geçirmiştir. Örnek verecek olursak, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin başarılı öğrencilerini, Nevşehir’i tanıtma amacıyla, kaplıca, doğal güzellikler, örf ve adetleri ile birbirinden leziz yemeklerini n tattırıldığı bir gezi programı organizayonu ile Nevşehir’de misafir etmiştir.

Halen Nevşehir Dernekler Federasyonu Başkanı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Gerçek bir Nevşehir ve Türkiye sevdalısıdır.

 

Orta  Anadolu Eğitim Ve Kültür Platformu ORAKFOR Başkanı Mustafa Şen, tanıtım programına beraberinde ki yönetimleriyle birlikte katılım gösterdiğinden dolayı Doğu Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Kurucu Başkanı Fuat Bodur'a plaket takdimiyle birlikte teşekkür etti.

Tarih: 28-09-2021