1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl 'den Sandıklı halkına müjde ..

Sandıklı İlçesi bu projeyle gelecekte ki “Türkiye’ nin ata tohumu bankası” olacak..

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl 'den Sandıklı halkına müjde ..

Haber/ Nurcan Kongur

 

Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ den Sandıklı halkına ve tüm Türkiye’ye müjde.

Her zaman "İnsana yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır." diyen Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl ' den bir yatırım müjdesi daha geldi. Bu defa ki geleceğe yatırım müjdesiydi.

Sandıklı bu projeyle gelecekte ki “Türkiye’nin Ata tohumu bankası” olacak gibi görünüyor.

Başkan Mustafa Çöl’ün uzun zamandır hayalini kurduğu ve gerekli çalışmaları başlattığı “Ata tohumu projesi” Sandıklı’da yeniden hayat buluyor..

Afyonkarahisar İlimize bağlı Sandıklı ilçesi Belediye Başkanı Mustafa Çöl Twitter hesabından yayınladığı hatırlatma mesajlarında üzerinde çalıştıkları projenin önümüzdeki günlerde Sandıklı halkıyla buluşacağının müjdesini verdi.

 “Gelecek nesillerimize ulaşsın diye bizzat gidiyor, çalışıyor emek veriyorum. Burası Belediyemizin serası 56 köyümüz 1 beldemiz 13 mahallemizin özgün ve kaybolmaya başlamış ürünlerini gelecek nesillere ulaştırmak için yöresel ata tohum bankamızı kurduk.”

 

“Seralarımızda yetiştirdiğimiz 50.000 ata tohumu ücretsiz dağıtacağız! Bizzat takip ettiğim deyim yerindeyse ilmek ilmek ördüğümüz büyüttüğümüz tohumlarımız hazır. Geleceğimiz için, yeni nesillerimize taşıyabilmek için hep beraber çalışıyoruz.”

Sandıklı halkına ücretsiz ata tohumu dağıtmak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çöl; ata tohumları hakkında hayata geçirdiği projesini Twitter hesabından yayınladığı videosunda şöyle anlattı.

“Sandıklı Belediyesi olarak bir çalışma başlatmıştık. Bu kadim şehrin güzel şehrin tohumlarını bir arada toplayıp, onları biriktirip, ata tohumlarımızdan gerçekten o leziz o geçmişimiz de ki enfes lezzetleri hayata kazandırmak için bir çalışma başlatmıştım. Geçen yıl da bu çalışmayla alakalı sadece tohumları alabilmek için Sandıklı’ya özgü ürünlerin seramızda dikimlerini gerçekleştirdik ve şimdi hasatlarını yaptık tohumları artık elimizde. Bugün itibariyle şu müjdeyi vermek istiyorum, Sandıklı halkına inşallah önümüzdeki dönemde Mayıs ayında muhtemelen tasarladığımız, hedeflediğimiz Sandıklı’mıza özgü karacaören domatesimizden, Sandıklı’nın meşhur biberinden, Sandıklı’mızın bir ürünü olarak gördüğümüz güre patlıcanımızdan yaklaşık 50 bin adet fidanımızı, bu seramızın ürettiği ata tohumlarımızdan, gerçek hakiki lezzetlerden, Sandıklı halkına ücretsiz olarak dağıtmak istiyoruz, bu çalışma bizim için gerçekten son derece önemli, hayati bir çalışma, bitkilerimizi Sandıklı’mızın da yetiştirdiği ürünlerin kendileri tarafından da biriktirilmesini,  gelecek nesillerimize de aktarılmasını ümit ediyorum, bu çalışma gerçekten bana son derece heyecan veriyor inşallah bu ve bunun gibi geçmişimizde ki o güzel ürünlerin gelecek nesillerimize, aktarımını sağlamış olacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Sandıklı halkı o güzel fidanları dikmek için hazır olsun.”

 

Tarih: 03-04-2021