1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Sinop Türkeli'de rüzgar hızında kahraman bir Vali.. Mustafa Çiftçi

İçinde yaşadığımız ve vatan dediğimiz bu mukaddes topraklara ancak böylesine vatanının her karış toprağına ve aziz milletimize kusursuz hizmeti şiar edinen yiğit vatan evlatları yakışır.

Sinop Türkeli'de rüzgar hızında kahraman bir Vali.. Mustafa Çiftçi

Özel Haber / Hazırlayan Nurcan Kongur

( Habere ait diğer resimleri görüntüleyebilmek için haber linkimizi masaüstü görünümden açmanız gerekmektedir.)

Yazıma başlarken..

 

Değerli Okuyucularım bu çok özel haberim belki biraz uzun olabilir ancak sonuna kadar okumanızı naçizane tavsiyemle bekliyorum.

Zira bu satırlarda devletin meşakkatli bir emekle yetiştirdiği ve yüce milletimizin bağrında Valilik makamına yerleştirdiği, görev yaptığı her vatan toprağında gönüller kazanmış, milletine hizmet sevdalısı ve kıymetli bir mahir olan Valimiz Mustafa Çiftçi’nin 24 günlük muazzam bir emek ve gayret neticesinde, sel felaketinden doğan acıların yerini, yeniden umuda ve mutluluğa bıraktığı Sinop/Türkeli'de geçen kahramanlık hikayesini bulacaksınız.

Her bir karışı kanla, iman aşkıyla yoğrulan kutsal vatan topraklarımız şehit ve gazilerimizden bizlere ve gelecek nesillerimize armağan olduğu kadar vazgeçilmezimiz, emanetimizdir ve çok kıymetlidir.

Evet zor bir coğrafya da yaşadığımızın farkındayız. Ve bu zor coğrafyada imanlı ve inançlı olduğu kadar çalışma azmini hep diri tutan, dinamik idarecilere ihtiyacımız var.

İçinde yaşadığımız ve vatan dediğimiz bu mukaddes topraklara ancak böylesine vatanına, milletine kusursuz hizmeti şiar edinen ve çalışma azmiyle işine sevdalı, üstün bir devlet terbiyesine haiz, bulunduğu makama fazlasıyla yakışan, kıymetli Valimiz gibi yiğit vatan evlatları yakışır.

 “Rüzgar hızında çalışkan” Valimiz Mustafa Çiftçi’yi,

Neşet Ertaş ustanın ;

“Aşkınan koşan yorulmaz. Aşk ile koşan yorulmaz.”

sözleri öyle güzel anlatıyor ki.

Yazımın tamamını okuduğunuzda sizler de bana hak vereceksiniz.

Allah vatanına, milletine, devletine işte böyle bağlı, hizmet sevdalısı Vali’lerimize güç, kuvvet ve sağlıklı uzun ömür versin, sayılarını arttırsın diyor, Sayın Valimize en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi’ye sevgi ve saygılarımla..

Nurcan Kongur

İyi okumalar diliyorum

………………….

Aslen Konya Çumra‘lı olan ve halen Çorum Valisi olarak tanıdığımız Vali Mustafa Çiftçi, Van depreminde geçici görevlendirilmesinin ardından, son olarak karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketiyle birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından Sinop ili Türkeli ilçesinde geçici olarak görevlendirildi.

Memleketi ve milletine olan sevgisiyle bilinen Vali Çiftçi yıllar önce Van depreminde başarılı ve özverili çalışmalarıyla Van halkı tarafından halen sevilmekte ve saygıyla anılmaktadır.

Dün Van’da durum ne ise bugün de Sinop Türkeli’de Vali Mustafa Çiftçi gece gündüz, yağmur çamur demeden, sel felaketinde mağdur olan vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam etti.

Çorum’un duyarlı halkı Sinop Türkeli’de geçici olarak görevlendirilen, çok sevdikleri Vali’leri Mustafa Çiftçi’yi yalnız bırakmadılar.

Devletin kurumlarına yaptıkları bağışlar, resmi ve özel kurumlar ile sivil toplum kuruluşları tarafından sağlanan teknik ekipman, personel gücü ve çeşitli ihtiyaç malzemeleriyle destek vererek bir kez daha hem devletin hem de gurur duydukları Vali Çiftçi’nin yanında olduklarını gösterdiler.

Vali Mustafa Çiftçi Sinop Türkeli’de yoğun çalışmaları esnasında, bilinmeyen insan hikayelerini çözmekle kalmadı, maddi manevi zarar ziyan ile yakınlarının can kayıplarını yaşayan afetzede vatandaşlarımızın gönlünü de fethetti.

………………...

Vali Çiftçi Sinop Türkeli de Koordinatör Vali olarak göreve başladığı ilk günlerde, afet bölgesinden afetzedeleri ve tüm Türkiye’yi mutlu eden ilk müjdeli haberi devletin gücünü bir kez daha hatırlatarak kamuoyu ile şu şekilde paylaşmıştı;

“Karadeniz bölgesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle Sinop ve Kastamonu bağlantısı kesilen Türkeli İlçesinin Ayancık-Sinop bağlantısı da, karayolları ekiplerimizin ve Y&Y firmasının gayretli çalışmaları sonucu ulaşıma açıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU, bugün Çanakkale’den gelen arabalı vapurla Türkeli-İnebolu seferlerini başlattı. Yarın da devam edecek seferlerle önemli bir sorun böylece çözüme kavuşmuş oldu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanınız Sayın Adil KARAİSMAİLOĞLU bugün, Sinop/Türkeli-Kastamonu/Çatalzeytin arasındaki bağlantıyı sağlayan ve sel felaketinde yıkılan köprünün yeniden yapılarak hizmete açılmasını gerçekleştirdi.

Böylece İlçemizin Ayancık bağlantısından sonra, Çatalzeytin yolu da kısa bir süre içinde ulaşıma açıldı.

Sayın Bakanımıza şükranlarımızı sunarız.”

                                                                   

 

Vali Mustafa Çiftçi Türkeli köy yollarında yaptıkları incelemeler ve tespitler neticesinde ekiplerin seferber edilerek iki koldan çalışmalara nasıl başlandığını ve devam ettirildiğini şöyle anlatıyor;

“Türkeli köy yollarında yaptığımız tespitler neticesinde köprüleri, menfezleri zarar görmüş, heyelana uğramış, çökmüş kısımları tespit ederek çalışmalara başladık ve iki koldan ekiplerimizi seferber ettik. Bugün itibariyle 65 araç-gereç ve makina desteğiyle, hasar gören köy yollarında hummalı bir çalışma yürütüyoruz. İnşaAllah kısa sürede tüm köy yollarımızın ve bağlılarının ulaşımını sağlamış olacağız.

Çorum Özel İdare Genel Sekreterimiz Recep Bey’le köy grup yollarımızda yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Özel İdaremizin, Çorum Belediyemizin, İlçe Belediyelerimizin araç-ekipman ve personel desteğiyle kısa süre içinde tüm köylerimizin ulaşımını sağladık, afetin etkilerini azaltmaya gayret ettik.

Görev yerim Türkeli’nde evvel Allah, sonra devletimiz ve milletimiz sayesinde hayatın yavaş yavaş normale döndüğünü gözlemleyebiliyorum.”

                   

                                                                                                                              

Vali Çiftçi Sinop Türkeli de kendisini yalnız bırakmayan, destek için ziyaretine gelen Çorum heyetine ve Çorum iline olan teşekkürü de ihmal etmediğini içtenlikle yazdığı şu satırlarında dile getiriyor;

“Bugün Çorum’dan Belediye Başkan Yardımcımız Av. İsmail YAĞBAT’ın başkanlığında merkez mahalle muhtarlarımız, Sinop/Türkeli İlçesine bir moral ziyareti gerçekleştirdiler.

Yaklaşık 2 haftadır Çorum’un özel idaresiyle, belediyeleriyle yoğun bir çalışma yürüttüğümüz afet bölgesinde, Çorum heyetinin ziyareti motivasyonumuzu daha da arttırmıştır.

Tüm heyete şükranlarımı iletiyorum. İyi ki varsınız, iyi ki Çorum’da idarecilik yapıyorum.”

     

                                                                                                          

Vali Çiftçi Kastamonu/Çatalzeytin sınırında yer alan Sinop / Türkeli / Çatakgüney Köyünde, üç hususun kendisini çok mutlu ettiğini, Çorum personeli ve halkından da övgüyle bahsederek bitirdiği şu cümlelerinde anlatıyor;

“Sinop/Türkeli/Çatakgüney Köyümüz, ilçemizin en son köylerinden biri ve Kastamonu/Çatalzeytin sınırında yer alıyor. Afetten etkilenen köyümüzü bugün ziyaret ettim, köyün camisini de su basmıştı ve etrafı halen selin kalıntılarıyla doluydu. Üç husus beni çok mutlu etti.

1) Çorum Belediyemizin, Özel İdaremizin ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün araçları ve personeli yoğun bir şekilde çalışıyorlardı. 2) Camiinin halı ve alttan ısıtma sistemini Çorum Belediye Başkanımız Sayın Dr. Halil İbrahim Aşgın yenileyecek.

3) Köylülerin ifadesiyle Çorum’dan gelen operatörler sabahtan akşama kadar çalışıyorlar, yemek molasının dışında kesinlikle başka mola vermiyorlar, köylülerin ısrarına rağmen çay molası için iş makinasından inmiyorlar. Buna benzer bir ifadeyi, dün Satı Köyü’nde heyelan ve selden etkilenen yolda çalışan Özel İdaremizin operatörü için Satı Köyü sakinleri de kullanmıştı.

Teşekkürler Çorum’un has evlatları, boşuna demiyoruz: “Çorum’lunun yaptığını herkes yapamaz.”

     

                                                                                                                         

Vali Çiftçi Sinop Türkeli de bizzat yardımcı olarak çözüme kavuşturduğu insan hikayelerinden sadece birini “Anadolu insanı” diye başladığı sözlerinde bakınız bizlere nasıl anlatıyor;

“Bugün köy ziyaretlerim esnasında evi selden zarar görmüş bir vatandaşa rastladım. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi ilettim, herhangi bir ihtiyacı olup-olmadığını sordum. Çadırda kaldığını, mümkünse konteyner talep ettiğini söyledi. Talebi gayet makuldü, evi ağır hasarlıydı, evin fotoğraflarını çekip isteğinin karşılanması için ilçe kaymakamına ilettim.

Tam ayrılacakken “bir bardak çayımı iç de öyle git” diye ısrar etti. Kendisini kırmadım, 84.000 dolara aldığını ifade ettiği evi neredeyse yan yatmıştı, evin önüne hemen üç sandalye attı, bizi buyur etti, genel sekreterle ben oturduk, kendisine üç-dört defa ‘sen de otur’ dememe rağmen oturmadı, ayakta bekledi. Çay hazır oluncaya kadar biraz sohbet ettik. Kendisi Kastamonu’lu, ismi Beyzattin Üstündağ, üç çocuğu İstanbul’da çalışıyor, kendisi emekli olmuş, tüm birikimini ata -baba yurduna eve yatırmış ve köyden bir ev satın almış. Hevesle yerleştiği evi ve arazisi selden oldukça etkilenmiş, canlarını zor kurtarmışlar. Biraz sonra hanımı çayla beraber-Allah ne verdiyse-bir de sofra hazırlayıp getirdi. Afetzede olduklarını, zaten zor durumda iken niçin sofra hazırladıklarını söyledim, misafirimsiniz dedi. Afetten üç gün sonra yollarının açıldığını, görevlilerin ekmek ve su getirdiklerini, devlet görevlilerinden razı olduğunu anlattı. Evi ağır hasar görmüş Anadolu insanı, zor durumda olmasına rağmen misafirine izzetü ikramda bulunmayı ihmal etmiyor, canını bağışladığı için Yaradanına şükrediyor, bizlere de böylece güzel örnek oluyor. İnsanımızdan öğreneceğimiz çok şey var, çok.”

                                                     

Vali Çiftçi yoğun çalışmalarda karşılaştıkları tabiatın zorluklarına rağmen, Türkeli Çatakgüney Köyü Gergü Mahallesinde ki tahribat sonucu içme suyu sorununun güçlü devletimiz sayesinde nasıl giderildiğini de şöyle anlatıyor;

“Türkeli İlçemize bağlı Çatakgüney Köyü Gergü Mahallesinde meydana gelen afetten dolayı içme suyu kaynağı ve isale hattında tahribat meydana gelmişti.

İsale hattı güzergahı, dik yamaçlardan, engebeli araziden ve sık ormanlık alanlardan geçtiği için müdahele edemiyorduk.  Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun talimatı üzerine, Jandarma Genel Komutanlığına ait helikopterle 600 metre kangal boruyu 2 seferde mahallemize ulaştırdık, su sorunu böylece çözülmüş oldu.

Sayın Bakanımıza şükran borçluyuz.

Allah milletimize-devletimize zeval vermesin.

                                                                    

Kimse nasibinin dışında bir lokma nimete kavuşamaz. Vali Mustafa Çiftçi’nin Sinop Türkeli’de hiç beklemediği bir an da karşısına çıkan ve memleket hasretini bir nebze de olsa gideren kısmeti ne olabilir?

Cevabını “Nasip kısmet meselesi” diyerek bizzat paylaştığı şu satırlarından okuyalım;

…“Sinop/Türkeli ilçemizde sahada çalışma yapılan yerleri Türkeli Belediye Başkanı Veysel Bey’le incelerken, Karaman İl Özel İdaresinden iş makinası operatörümüzle karşılaştık.

Kendisi bir haftadır afet bölgesinde çalışıyor, 10 yıldır iş makinası kullandığını, bu işi severek yaptığını anlatıyor. Sonra suda soğumaya bıraktıkları Çumra kavununu getirerek ikram etmek istediğini söyledi. Bir hafta önce gelirken yolda üç tane kavun aldığını, birinin bir haftadır makinada durduğunu ifade ediyor, sizin de nasibiniz varmış diyor, hep birlikte memleketten gelen kavunu yiyoruz. Operatörümüz ilçeye ilave su sağlayacak suyun kaynağına kadar risk alarak makinalı çalışma yapmış, cesaretinden ve gayretinden dolayı kendisini tebrik ettim, ikramı için de teşekkür ettim.

Nasipte Sinop’ta memleket kavunu tatmak da varmış.”

                               

                                                                                                              

Vali Çiftçi’nin Sinop/Türkeli ilçesine Koordinatör olarak görevlendirilmesi üzerine 12 gün sonra çok dikkat çeken afet bölgesi tespitleri nelerdi?

Maddeler halinde şu cümlelerle aktarıyor;

“1) İlk geldiğimde ilçemizin diğer ilçelerle ve illerle bağlantısı kesilmiş, tabir-i caizse ilçe bir adaya dönüşmüştü. Yurt dışından gelen gurbetçilerin ve İstanbul’dan gelen insanımızın en büyük isteği ilçe dışına çıkabilmekti. Bu amaçla;

-Çanakkaleden feribot geldi, isteyenler Türkeli’nden İnebolu’ya arabalı vapurla geçtiler.

-Ulaştırma ve Altyapı Bakanımızın talimatıyla Türkeli/Çatalzeytin (Kastamonu) arasında karşılıklı helikopter servisi başladı, helikopter bir taxi gibi iki ilçe arasında yolcu taşıdı.

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız çıkarma gemisi gönderdi, Abana’dan ( Kastamonu) ihtiyaç duyduğumuz iş makinaları ve araçlar denizden nakledildi.

2) Türkeli/Ayancık/Sinop yolu karayolları ekiplerimiz ve Y&Y firmasının gayretli çalışmalarıyla kısa sürede ulaşıma açıldı, böylece ilçede büyük bir ferahlama oldu.

3)Kısa bir süre sonra, selde yıkılan Türkeli/Çatalzeytin (Kastamonu) köprüsünün yerine Karayolları teşkilatımız tarafından iki ilçe arasında geçici yeni bir köprü yapıldı, ulaşım daha da rahatladı.

4) Enerjisi olmayan köylere helikopterle jeneratör sevk edildi, elektrikleri verildi.

5) Hasar tespit çalışmalarımız, zarar tespit çalışmalarımız ve zirai ürün zarar tespit çalışmalarımız 1 hafta içinde hızlıca tamamlandı.

6) Köy yollarını açma çalışmalarımız başlayıncaya kadar ulaşım sağlayamadığımız köylerimizin ekmek ve su ihtiyaçları yine helikopterle tedarik edildi.

7) Özellikle Çorum İl Özel İdaresi ve Çorum Belediyelerimiz ile Diyarbakır Valimizin gönderdiği araç ve ekipman desteğiyle kısa sürede 33 köy ve 128 mahallemizin yollarını açtık, altyapı hasarlarını giderdik.

Şu anda Türkeli’nde tam 86 araç ve personeli, hayatın normale dönmesi için günlerdir fedakarca çalışıyor.

Son söz: Geçen gün köy ile mahalle arasındaki yol çalışmalarını incelemek için gittiğim Satı Köyü’de bir vatandaşın sohbet anında söyledikleri: “Ben kırk yıl Almanya’da çalıştım, böyle bir çalışma görmedim.” Ulaştığımız seviye açısından devletimizle ve milletimizle iftihar edebiliriz. Allah milletimizi/devletimizi daim eylesin.”

                                       

                                                                                                                          

Peki Sinop / Türkeli Sarmaşık köyünde ki saha çalışmalarında “..bir ikindi vakti mola verdim. Beni şaşırtan tablo camiinin içindeydi..” diyerek bahsettiği Vali Mustafa Çiftçi’yi şaşırtan neydi?

“Sinop/Türkeli’de köy yollarının yapım ve onarım çalışmalarını sahada incelerken Sarmaşık Köyü’nde bir ikindi vakti mola verdim.

Beni şaşırtan tablo camiinin içindeydi. Çocukluğumda elektrikler kesildiğinde aydınlatma maksatlı kullanılan gaz lambasının son dönemlerini hatırlıyorum, “lüks” diye tabir edilen ve resimde görülen aydınlatma aracı, gaz lambasına göre daha kuvvetli ve göz kamaştırıcı bir aydınlık veriyordu. Daha sonra Rahmetli Özal’la birlikte memleketimiz hem gaz lambasını, hem de lüks diye tabir edilen tüplü ve gömlekli aydınlatma vasıtasını unuttu, her ikisi de tarihe karıştı. Şimdi düşünüyorum da, acaba niçin tüplü aydınlatma aracına “lüks” adı verilmişti ? Herhalde gaz lambasına göre daha güçlü bir aydınlık verdiğinden dolayı daha iyi, daha güzel, daha “lüks” bir aydınlatma aracı olarak tabir edilmişti. Sarmaşık Köyü’nün camisinde gördüğüm bir zamanların aydınlatma aygıtı “lüks” hâlâ kullanılıyor olmalı ki, camiinin ön tarafında duvarda emre âmâde olarak bekliyordu.

Bu arada güzel bir söz hatırıma geldi: “İnsan hayallerle yaşar, hatıralarla yaşlanır.” demiş büyüklerimiz.”


                                 

                                                                                                        

Vali Çiftçi afet bölgesindeki yoğun çalışmaları esnasında, geçici olarak görevlendirildiği, hırçın dalgalı Karadeniz ve huzur veren yeşilin ahengiyle sahil boyunca uzanan, Karadeniz bölgemizin güzel illerinden Sinop ili Türkeli ilçemizin tabiat güzelliklerinden şu cümleleriyle bahsetmeyi de ihmal etmiyor;

“Sinop’a 100 km. uzaklıkta yer alan Türkeli İlçesi tam bir tabiat harikası. Kilometrelerce uzanan tertemiz Karadeniz sahili, yemyeşil ormanları, bozulmamış doğası ve bol su kaynaklarıyla güzel ve dingin bir coğrafyaya sahip ilçe insana gerçekten huzur veriyor. Yoğun çalışma ortamından sonra fırsat buldukça ilçenin güzelliklerini keşfetmeye başladım. Diyebilirim ki, cennet vatanın her bir köşesi ayrı güzel…”

       

                                                                                                                

Vali Çiftçi başarılı koordinatörlüğünde yaraların bir an evvel sarılması için afet bölgesine intikal eden çeşitli şehirlerimize ait ekiplerin sergiledikleri güzel çalışmaları özetleyerek şu cümleleriyle anlatıyor;

“Türkeli İlçemizde afet bölgesine destek çalışmalarının 17. gününde artık yavaş yavaş sona yaklaşıyoruz. Bugün, zarar tespit komisyonunun tanzim ettiği tutanakları, komisyon olarak değerlendirmeye devam ettik ve toplamda 100’e yakın afetzedenin dosyalarını kesinleştirdik. İkindiden sonra, Sarmaşık Köyümüzün heyelan nedeniyle kullanılamaz hale gelen yolunun yerine, orman içinden yapımına devam ettiğimiz yol çalışmalarını yerinde görmek üzere Genel Sekreterimizle beraber sahaya çıktım. 5.2 km’lik yolun tamamlanmasına 700-800 metre kadar bir kısım kalmış. Çorum İl Özel İdaresi, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Çorum Belediyesine ait ekiplerimiz güzel bir çalışma sergiliyorlar ve inşaAllah iki güne kadar yolu tamamlamış olacağız. Hayırlı bir hizmete vesile olmanın mutluluğuyla bir günü daha gönül huzuruyla tamamladık. Şimdiden Sarmaşık Köyümüze hayırlı-uğurlu olsun, iyi günlerde kullansınlar. Allah milletimize/devletimize zeval vermesin, bizleri de güzel hizmetler yapmaya vesile kılsın.”

       

                                                                                                                

Karadeniz Bölgesinde yaşanan sel felaketinde Çorum İlimizden afet bölgesine görevlendirilen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yiğit vatan evlatları kahraman Komandolarımızda canla başla çalışarak felaketzedelerin yardımına koştular.

Vali Çiftçi övgüyle bahsettiği kahraman Mehmetçiklerimizin her birine olan minnettarlığını ve özverili çalışmalarını unutmadığını şu övgü dolu cümleleriyle dile getiriyor;

“KAHRAMAN KOMANDOLARIMIZ Çorum’dan afet bölgesine görevlendirilen jandarma komando askerlerimiz, 2 haftadır Sinop/Türkeli ilçemizde, hayatı normal akışına döndürme çalışmalarına büyük destek veriyor.

Bu çerçevede afetten etkilenen camilerimizin, okullarımızın, yurtlarımızın, meydanlarımızın, yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın evlerinin temizlenmesinde olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar, milletimize yardımcı oluyorlar. 44 kişilik komando ekibimiz yaptıkları çalışmalarla hem özel idaremize, belediyemize, muhtarlıklarımıza, kamu kurumlarımıza lojistik destek sağlıyor, hem de insanımızın duasına mazhar oluyor.

Çorum’da emniyet ve asayişin sağlanmasında büyük faydalarını gördüğümüz aslan parçaları, afette de üzerlerine düşen insanlık görevini hakkıyla yerine getiriyorlar.

Devletimiz milletiyle el ele, gönül gönüle, işbirliği halinde -inşaAllah- bu badireyi de kısa sürede atlatacak, selin meydana getirdiği tahribat kısa sürede sona erecek. Hep birlikte milletimize hizmetkârız.”

       

                                                                                                          

Vali Mustafa Çiftçi Sinop/Türkeli/Gökçealan Köyü ve diğer köylerin sel sonrası yıkılan yol, köprü, dere ıslahına yönelik süratli bir şekilde hayata geçirilen meşakkatli çalışmaları anlatıyor;

“Sinop/Türkeli/Gökçealan Köyü ve diğer köylerimizde yol, köprü, dere ıslahı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Gökçealan Köyümüzde daha önce yapılan menfezden sadece bir adet baks yerinde kalmış, diğer üçü denize sürüklenmiş. Bugünkü ziyaretimizde Sinop İl Özel İdaremize ait iş makinası, hem dolgu malzemesi çıkarmak, hem de heyelan riskini azaltmak için köyde çalışıyordu. Yarın -inşaAllah- köyün iki yakasını bir araya getirmiş olacağız.

Öbür yandan Çatakörencik Köyü’müzde rüsubat temizleme çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandığını gözlemledim.

Şükürler olsun ki, kısa sürede 100’e yakın iş makinası, kamyon, greyder, dozer, silindir vs. ile tüm köy yollarımızda, köy içi yollarda, orman yollarında, köprülerde ve derelerde güzel bir çalışma sergiledik, bize verilen görevi tamamladık. Ümit ediyorum ki, yakın bir zamanda asli görevimize tekrar başlayıp, kaldığımız yerden İlimizdeki çalışmalarımıza devam edeceğiz inşaAllah.”

     

                                                                                                                

Vali Çiftçi Sinop Türkeli de Koordinatör Vali olarak görev yaptığı esnada ardında bıraktığı başarı hikayeleriyle dolu, afet mağduru vatandaşlarımıza kusursuz hizmet verme, gönüllerine girip, gönül kazanma uğruna sorumluluğu altındaki ekipleriyle birlikte, zorlu şartlarda mücadele verilmiş 24 günün sonunda, sosyal medya hesabından teşekkürünü, vefa ve tevazu ile harmanladığı, işte böylesine güzel bir veda mesajında yayımladı;

“Artık Sinop’a veda vakti geldi. 24 gündür Koordinatör Vali olarak görev yaptığım Türkeli ilçesinden dün akşam ayrıldım.

Bu süre zarfında hayatın normal akışına dönmesi için araç-gereç, iş makinası, personel desteğinde bulunan başta Çorum Belediye Başkanımız Dr. Halil İbrahim Aşgın ve tüm ilçe belediye başkanlarımıza,

Çorum İl Özel İdare Genel Sekreterimiz Recep Cıplak’a,

Güçlü bir ekiple çalışmalarımıza katkı veren Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Sayın Münir Karaoğlu’na,

Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’a,

Konya Karatay Belediye Başkanımız, Sayın Hasan Kılca’ya, Meram Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kavuş’a, Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya,

Aksaray, Karaman, Sinop İl Özel İdarelerine,

Selden etkilenen afetzedelere maddi yardım ve desteklerini esirgemeyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Çetin Başaranhıncal’a,

Sel baskınından zarar gören camilerin tefriş ve masraflarını üstlenen Çorum Müftülüğümüze ve Çorum Belediyemize,

Görev yaptığım dönemde arayan, mesaj atan, bizzat ziyaretime gelerek moral veren Çorum Milletvekillerimiz Sayın Ahmet Sami Ceylan’a, Sayın Oğuzhan Kaya’ya, Sayın Erol Kavuncu’ya, AK Parti ve MHP İl Teşkilatına, Çorum Merkez İlçe Mahalle Muhtarlarımıza ve Belediye Başkan Yardımcımıza, Esnaf ve Sanatkarlar Odamıza, Çordef Heyetine,

Her an desteklerini yanımızda hissettiğimiz, ilçemizi ziyaret ederek afet etkilerinin kısa zamanda giderilmesi için yardımcı olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Fatih Dönmez’e,

Bütün bu hizmetlerin yapılmasında iradesi ve imzası olan, devletin tüm imkanlarını ve gücünü afet bölgesine sevk ve seferber eden, kamu yönetimini etkin ve verimli çalıştıran, devletin gücünü vatandaşa hissettiren Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a,

en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

Millet olmanın, zor anlarda yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu tür afetlerin tekrar yaşanmaması temennisiyle, gönül huzuru içinde Çorum’a dönüyorum.”

 

                                                                                                           

(Özel haber Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur/ yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)

10.09.2021

 

 

 

 

Tarih: 10-09-2021