1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

SİVRİHİSARSPOR NEREYE KOŞUYOR ?..

*İçinde bulunduğumuz bu zor günler de Amatör spor kulüplerimiz neler yapıyorlar? Ayakta kalma çabaları, amaçları, hedefleri, varsa sorunları ve beklentileri nelerdir? Buyrun o zaman Sivrihisarspor kulübünü hep birlikte tanıyalım mı!..

SİVRİHİSARSPOR NEREYE KOŞUYOR ?..

 

*Tarih boyunca spor neredeyse hayatımızın her alanına nüfuz etmiş vazgeçilmezimiz olmuştur. Spor dili, dini, ırkı, yaşı ne olursa olsun kitleleri birleştiren ve peşinden koşturan önemli bir araçtır. Spor evrensel kültürün yanında fiziksel ve ruhsal sağlığımıza olumlu yönde hizmet ederken, bir yandan eğlendirerek sosyalleşmemize de olanak sağlar.

Sporun bu denli önemli bir misyonu varken, amatör ve profesyonel olmak üzere ülkemizde spor adına hizmet veren onlarca spor kulübümüz bulunuyor.

*Peki hiç merak ettiniz mi? İçinde bulunduğumuz bu zor günler de Amatör spor kulüplerimiz neler yapıyorlar? Ayakta kalma çabaları, amaçları, hedefleri, varsa sorunları ve beklentileri nelerdir?

İşte Anadolu’muzun güzel şehirlerinden Eskişehir’e bağlı şirin ilçemiz Sivrihisar’ın güzide spor kulübü Sivrihisarspor Kulübü ile ilgili merak edilen tüm bu sorulara, Siz kıymetli okuyucularım için soru-cevap şeklinde hazırladığım yazımı kaleme almaya karar verdim.*

Gelin isterseniz birkaç soruda Sivrihisarspor’un bu günü ve yarınını, kısaca Sivrihisarspor kulübünü hep birlikte tanıyalım !..

..............................

Sivrihisarspor 1974 yılında kurulan amatör bir spor kulübüdür.*

Soru: Sivrihisarspor Kulüp Başkanı ve Yöneticilerini biraz tanıyalım mı?

SİVRİHİSARSPOR: Bizler beraber büyümüş, beraber futbol oynamış 40 genç arkadaş bir araya geldik, ağabeylerimizden teslim aldığımız kulüp yönetimini, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışarak devam ettiriyoruz.

Kulüp Başkanımız Ahmet Alper Akdemir, Başkan yardımcımız Erkan Berberoğlu, Genel Kaptan ve Teknik Sorumlumuz Halim Çal, Yöneticilerimiz Hasan Hüseyin Akil, Muhasib Ali Rıza Anar, Serkan Ezer, İlker Oygur.

Soru: Başta ilçe Belediyesi olmak üzere diğer tüm kurumlar ve ilçe esnafı da dahil olmak üzere kulübünüze yeterince ilgi gösteriyor ve mali destek sağlıyorlar mı ?

SİVRİHİSARSPOR: İlçenin bütün paydaşlarını bir araya getirmek ilk amacımızdı. Bunu gerçekleştirmek konusunda Sivrihisar İlçe Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü bizlere maddi ve manevi anlamda tam destek oluyor.

*İlçemizin esnaflarını bir araya getirme konusunda forma kampanyası düzenledik. Bu kampanya ile ilçe tarihinde ilk defa 500 adet forma satışımızı gerçekleştirdik. Gerçekten bu kampanya kulübümüz için çok faydalı oldu. Sizin vesilenizle başta Sivrihisar Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü olmak üzere, ilçe esnafımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Soru: İlçenizde amatör futbola, voleybola vs. genel itibariyle spora ilgi ne durumda? Dolayısıyla bölgenizde ki gençlerin spora ve Size ilgisi var mı?

SİVRİHİSARSPOR: İlçemiz de spora ilgi her zaman vardı. Bizler bu ilgiyi Sivrihisar ve Eskişehir’in geneline yaymanın peşindeyiz. Bu inançla yolumuz da ilerliyoruz.

80’li yıllar da voleybol takımımız mevcuttu. Futbol takımımızla her yıl Amatör küme de mücadele gösterdik. Gençlerimiz spor yapmayı çok seviyorlar. Futbol, voleybol, atletizm takımlarımızın başarıları arttıkça spora ve dolayısıyla kulübümüze ilgi daha da artıyor.

Soru: Altyapı ve malzeme yönünden sorunlarınız var mı? Bu sorunları çözmeniz durumunda gençlerin daha çok ilgisini çekebileceğinize inanıyor musunuz?

SİVRİHİSARSPOR: Alt yapı çalışması olarak ilk defa 2020 yılında Futbol Akademi’mizi kurduk. Alt yapımız da 5 yıllık bir plan oluşturduk. Hedefimiz yıl sonunda profesyonel oyuncular çıkarmak. Malzeme konusuna gelince Amatör futbol takımlarının en büyük sorununun malzeme yetersizliği olduğu bir gerçek. Alt yapı konusunda da Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü her zaman destek oluyorlar. Yukarıda da söylediğimiz gibi tarihimizde ilk defa 500 forma satışı gerçekleştirdik. Bu konuda desteğe her zaman ihtiyacımız var.

Soru:  Filenin sultanları Sivrihisarspor Kız voleybol takımınız çok başarılılar, sonuçlar ortada bunu görüyoruz. Sivrihisarspor Kulübü bünyesinde bulunan takımlar ve futbol akademisi hakkında kısa bir bilgi verir misiniz?

SİVRİHİSARSPOR: Futbol takımımız 1.Amatör lig de oynuyor. Liglerin açılmasını bekliyoruz orada bölgesel amatör lige çıkmayı hedefliyoruz.

Sivrihisarspor Kız Voleybol Takımımız TVF 2.lig 2.grupta oynadığımız 15 maçta 15 galibiyet ile 1.sıradayız. Play-Off ‘a çıkmayı garantiledik. 1 maç sonra Mart ayında Play-Off oynanacak ve hedefimiz 1.lig. 

Atletizm takımımız için 8 kişi kendi çocuklarımız var, 7 kişi de şehir dışından transfer yaptık orada da Mart Ayın da Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleşecek klasman ve Belediye yarışlarına, Haziran’da ki yarışlarda da süper lige çıkmak istiyoruz. 

Futbol akademisi için Sivrihisar da 130 öğrencimiz var. 5 yıllık plan yaptık uzun vade de profesyonel oyuncular yetiştirmek tek hedefimiz.

Uzun atlama, disk, gülle, uzun mesafe koşu, kısa mesafe koşu bu branşlarda da sporcularımız şu an mevcut.

Soru: Peki Deplasman maçlarına giderken, başta sporcularınız olmak üzere, (pandemi öncesinde ki gibi seyircili müsabaka düşünelim) taraftarı taşıma konusunda sorunlar yaşıyor musunuz?

SİVRİHİSARSPOR: Şehir dışı deplasman maçları konusunda anlaşmalı olduğumuz bir firma var, İlçe Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’nün desteğiyle ulaşımı bu şekilde sağlıyoruz .

Soru: Burada şöyle bir soru sormak istiyorum; Son yıllarda ülke futbolu olarak geriye gitmemizin sebebi alt yapıya ve amatör takımlara yeterince değer verilememesi olabilir mi? Yani bir başka deyişle; ülke futbolunun kalitesinin yükselmesi, amatör kulüplerin desteklenmesiyle doğru orantılı mıdır?

SİVRİHİSARSPOR: Ülke futbolunun geriye gitmesi konusu kanayan yaramız maalesef alt yapı oyuncularımıza güvenmekte zorlanıyoruz. Alt yapı Antrenörlerimize güvenmiyoruz ve alt yapıya yeterli desteği sağlayamıyoruz. Ülke futbolunun beklediğimiz ve istediğimiz düzeye gelebilmesi, Avrupa ve dünya futbol devlerinin yanında yer alabilmesi için kesinlikle alt yapının dolayısıyla Amatör kulüplerin desteklenmesi gerekiyor.

Soru:  Spor Bakanlığı veya Futbol Federasyonu’nun amatör kulüplere yeterince ilgi gösterdiğini söyleyebilir miyiz?

SİVRİHİSARSPOR: Bakanlık ve federasyonun Amatör kulüplere yeterli desteği verdiğini söyleyemeyiz. Maddi anlamda her takım maalesef yeterli olmayan kendi imkanlarıyla var olmaya, kendi emekleri ile bir şeyler yapıp ayakta kalmaya çalışıyorlar.

Soru: İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde ne derecede olumsuz etkilendiniz?

SİVRİHİSARSPOR: Pandemi dönemi bütün kulüpleri etkiledi, hele ki A takım nezdinde ligler başlayamadı. Henüz bizim gibi hedefleri büyük olan kulüplerin bir yılı boşa gidebilir. Alt yapı daha da kötü durumda çocuklarımıza fiziksel ve teknik eğitim maalesef veremiyoruz.

Soru: Pandemi sürecinde spor yapmanın ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlaşıldı. Sivrihisarspor Kulübü olarak gençlerin yanı sıra tüm yaş gruplarını da spora özendirmek için bölgede farklı bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?

SİVRİHİSARSPOR: Amacımız Sivrihisar’da spor alanında büyük bir hareket yapmak olduğu için; çocuklarımıza atletizm, güreş, voleybol, futbol, ailelerimize de plates alanlarında çalışmalar yapacağız.

Soru: Sorularım bu kadardı verdiğiniz cevaplar için teşekkür ediyorum. Son olarak ne söylemek istersiniz?

SİVRİHİSARSPOR: Nurcan Kongur hanım Sizin Kulübümüze ve dolayısıyla Bizlere göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız bizleri çok mutlu etti. Sizin vesilenizle yaşadığımız sorunları ve geleceğe dair planlarımızı burada dile getirmemizin, sesimizi kitlelere duyurmamıza büyük ölçüde fayda sağlayacağı bir gerçek.

........................................

Nurcan Kongur: Sizinle yapmış olduğum bu röportajın hem daha çok tanınmanıza katkı sağlaması, hem de sorunlarınızı dile getirmenizin çözüme kavuşturulması anlamın da çok verimli olacağını ayrıca bu sayede bir nevi tüm Amatör kulüplerimizin de ortak söylem diline tercüman olduğumuzu düşünüyorum.

*Anladığım kadarıyla bu güzide Spor Kulübümüz, SivrihisarSpor’un adını;

Maddi ve manevi desteğini sonuna kadar gösteren Sivrihisar İlçe Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ve Sivrihisarspor’a gönül veren, destekleyen ilçe halkı ile taraftarları adına, futbol, voleybol, atletizm, plates, gibi sporun her alanında ülkemizin spor tarihine altın harflerle yazdırma gayretindeler.

Ama tüm bunları yapabilmek için azimle çalışmanın yanı sıra başta devletimiz olmak üzere ilçe halkı, hayırsever iş insanlarının desteğine de ihtiyaçları olduğu gerçeğini göz ardı etmemeliyiz. .

Tüm il ve ilçe takımlarımıza destek olmaya çalışalım, özellikle amatör spor kulüplerimizi yaşatalım, destekleyelim. Ve onların başarılarıyla birlikte, sporun o bağlayıcı gücünü birlikte inşa edelim.

Her kim bu yazımı okuyorsa el birliğiyle kendi il, ilçe ve mahallesinde bulunan kendi kulüplerine can suyu olsun. Kulüplerimiz vasıtasıyla sporun hem fiziken hem ruhen o birleştirici, kaynaştırıcı ve sağlıklı yönünü birlikte keşfedelim. Ve bu vesileyle sağlıklı ve dingin nesiller yetiştirelim.

Dünyamız bu dönem malum zorlu bir imtihan sürecinden geçiyor. Tabii ülkemizde çeşitli sektörlerde ve her alanda, hepimiz bu sıkıntılı durumdan ister istemez etkileniyoruz. Pandemi’ye rağmen hayat devam ediyor ve edecek diyerek var gücümüzle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Ancak bu zorlu süreci minimum zararla atlatabilmek için; ülkemizin her alanda ilerlemesine katkı sağlamak amacıyla, birbirimize destek olmakla başarabiliriz.

*Sivrihisarspor kulübü başta olmak üzere ülkemin tüm spor kulüplerine başarılar diliyor ve tuttuğumuz takımlar aracılığıyla kadın, erkek, genç, yaşlı, küçük, büyük hepimize spor sevgisini ve sevincini yaşattıkları içinde ayrıca teşekkür ediyorum.

Efendim yazımın sonunda zatımın gururla, aslen Eskişehir Sivrihisar’lı olduğumun da altını çizerek belirtmek isterim. Kulübümüz Sivrihisarspor ile tüm taraftarları gibi ben de gurur duyuyorum.

Her birinize özellikle bu günler de en çok ihtiyacımızın olduğu sağlıklı sıhhatli günler diliyorum.*

Sağlıcakla kalınız.

Selam ve Saygılarımla

Nurcan KONGUR / Röportaj - Haber

 

 

 

 

Resim Kaynakları: Sivrihisar belediyesi, Sivrihisarspor 

Tarih: 22-02-2021