1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

T.C. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'dan Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı i Radek Vondracek'e ziyaret

T.C. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı i Radek Vondracek’i Elçilik Birinci Müsteşar Işıl Gürler ile birlikte ziyaret ederek TBMM Başkanının selamlarını iletti ve parlamenter diplomasi konusunda atılabilecek adımları ele aldı.

T.C. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'dan Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı i Radek Vondracek'e ziyaret

Haber/ Nurcan Kongur

 

T.C. Prag Büyükelçisi Egemen Bağış Çek Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı i Radek Vondracek’i Elçilik Birinci Müsteşar Işıl Gürler ile birlikte ziyaret ederek TBMM Başkanı'nın selamlarını iletti ve parlamenter diplomasi konusunda atılabilecek adımları ele aldı.

Çek Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Radek Vondráček'i makamında ziyaret eden Bağış, Büyükelçi olarak görevlendirilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından tevdi edilen, ülkemiz ve Çekya arasındaki ticaret hacminin 5 milyar ABD doları seviyesine çıkarılması olduğunu, Covid-19 salgının patlak vermesi sebebiyle her alanda olduğu gibi uluslararası ticarette de büyük zorluklar yaşandığını, ancak Çin’in ardından en büyük kapasiteye sahip Türk inşaat sektörünün birçok ülkede olduğu gibi Çekya'da da, özellikle Çek şirketlerle kurulacak ortak teşebbüslerle önemli işler gerçekleştireceğine ve kısa süre zarfında söz konusu ticaret hacmi hedefini yakalayacağımıza inandığını dile getirdi. 

 

 

Büyükelçi Bağış parlamenter diplomasiyi çok önemsediğini, bilhassa dostluk gruplarının diplomatların işlerini kolaylaştırıcı bir rol üstlendiklerini ifadeyle, TBMM'nde çok aktif bir Türkiye - Çek Cumhuriyeti Parlamentolar Arası Dostluk Grubu bulunduğunu ve Çek Parlamentosunda benzer bir Dostluk Grubu bulunmamasını yadırgadığını ve eksikliğini hissettiğini, bu hayal kırıklığını Başbakan Andrej Babiş'le de paylaştığını belirtti. Çek Parlamentosunda Türkiye gibi önemli ve büyük bir ülkeyle Dostluk Grubu bulunmadığını bilmediğini şaşkınlıkla dile getiren Meclis Başkanı Vondráček, konuyu bu hafta içerisinde ilgililer ile görüşeceğini ve kısa bir süre zarfında bir Dostluk Grubu oluşturulmasını sağlayacağını taahhüt etti.

Dostluk Grubu kurulması için (8'den az gruba üyeliği bulunan) beş milletvekilinin yeterli olduğunu belirten Başkan Vondráček salgın koşulları altında çelik ve demir fiyatlarının da %60-70 oranında arttığını; Çekya'da bu alanda çok güçlü bir sanayii bulunmasına karşın, tedarik zorluğu yaşandığını, daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğunun anlaşıldığını ifade etti.  

İklim değişikliği çerçevesinde çevreye duyarlı enerji konusunun da kısaca ele alındığı görüşmede Bağış, Meclis Başkanı Vondracek’e Mimar Sinan ve eserlerini tanıtan bir kitap hediye etti.

 

 

Tarih: 13-05-2021