1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

TİK TOK REZALETİ!!!

 

Gençleri şekilden şekle sokan sosyal medya uygulaması “Tik Tok” ile ahlaki değerler ayaklar altına alınıyor.
Yapılan birçok araştırmada çocuk, genç, kadın ve yaşlı vatandaşın tik tok kullandığı ve zararlarından habersizce okul çağındaki çocukların tik tok ta paylaşım yaptığı belirlenmiştir.
Özellikle küçük yaştaki çocukların uygunsuz söz ve davranışları paylaşması içler acısı bir durumdur.
Çocuklarda bağımlılık yaptığına dikkat çeken uzmanlar ebeveynlerin çok dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.
Ancak yetişkinler çocuk ve gençlerden daha bu zararlı sanal ortamda paylaşım yaptığı da unutulmamalıdır.
Tam bir rezalet yuvası olan tik tok Çin'de icat edildiği halde en az kullananlar ise yine Çin halkıdır. Hindistan, Pakistan, Amerikan en çok kullanılanlar arasında ülkemizde 3.sırada yerini almıştır.
Utanç verici paylaşımlarla dolu olan bu sanal âlemin iğrenç olduğu kadar mide bulandırıcı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.

Küfür, argo kullanımı, şiddet, cinsellik, çıplaklık, uyuşturucuya teşvik, siber zorbalık ve cinsel istismarın da had safhaya ulaştığı bu sanal alem hızlı bir şekilde toplumun yapısını bozmakta ahlaksız bir nesil oluşumuna zemin hazırlamaktadır.

Toplumun millî, manevî değerlerini tahrip eden zedeleyen bu uygulama da rezalet ve felaketler sıramakla bitmiyor.

Ayrıca Terör örgütlerini övücü video ve içeriklerin de son dönemlerde "Tik Tok"ta giderek arttığını görmek ruhumuzu acıtırken, yozlaşmaya doğru giden kadınlara ve gençlere verdiği zararı düşünmemek elde değil.
Çocukların ve gençlerin uygunsuz içeriklerle karşı karşıya kalmaması adına Tik Tok uygulamasının ayarlar kısmında kısıtlamalar yapılmalıdır.
Mesaj ayarlarında mesajlar kapatılmalı, özel hesap uygulaması aktifleştirmelidir.
Ebeveynler çocuklarını zehirleyen bu uygulamayı ya kullanmamalı yada önlem ve tedbirler alınarak kullanmalıdır.
Aile yapısına verdiği zarar ile kalmayıp dini değerlere saygısızlık içeren paylaşımlar endişe vericidir.
Denetimsiz bir sanal ortam olduğundan özellikle terör örgütünün seviciliği teşvik ediciliği sizleri de endişelendiriyor mu?
Eminim benim kadar endişelisiniz.

Ahlak dışı iğrenç görüntüler paylaşarak fenomen olmak isteyen gençler ve kadınlar psikolojik olarak iyi değillerdir. Bu paylaşımları ile sadece kendilerine değil,beraber yaşadıkları çocuklara da zarar vermektedir.

Bilinçsiz ve şuursuz bir neslin akıma kapılarak nasıl kepaze olduğunu görüyoruz.
Porno içerikli paylaşımlar ise çocuklara hem zihinsel hem ruhsal zarar vermektedir.
Örneğin; canlı yayın yaparak Kendi kızını taciz eden tik tok denen sanal ortamda paylaşım yapan adi babanın ne kadar çirkefleştiğini anlayabiliyoruz.
Bir kaç yorum ve beğeni üç kuruş kazanmak adına canlı yayın da soyunan en mahrem yerlerini sergileyen kadınların aile ve topluma verdiği zararı düşünüp yazdıkça utanıyoruz.
Öğretmenin kafasına poşet geçirip farklı olduğunu keşfete  düşeneceğini amaçlayan Z kuşağının insan  dışı eylemlerini paylaşımlarını yazınca kalem utanıyor.
Teknoloji geliştikçe ahlâk, edep ve akıl bedenlerimizi terk ediyor.
Anne ve babasının mahremiyetini bir kazanç kapısı gibi görüp paylaşan gençler hangi akıl ve vicdanla paylaşıyorlar anlamıyorum.sanal ortamın sarhoşluğuna kapılıp edepsizce paylaşım yapılanların önüne geçilmeli devlet eliyle gençliği uçuruma başı boşluğa sürükleyen siteler kapatılmalı veya kısıtlanmalıdır.
Özellikle İslami değerlerin alay konusu olması bir kaç kişiyi güldürmek para kazanmak için mukaddes değerlerin mizah konusu olması toplumun nasıl bir boşluk içinde olduğunun en belirgin ifadesidir.
Hayvandan daha hayvan paylaşımlar yapılarak veya şeytan kılığına girerek paylaşım yapmak ne kadar doğrudur.
Cehennemin kapısında oturup insanları cennette davet etmek kadar yersiz ve anlamsız olan sanal ortamın şerrinden Allah'a sığınırım.

YAZARIN DİĞER YAZILARI