1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

AHLAK VICDAN YOKSUNLARI..

 

Ekonomik savaşlar neticesinde: suni olarak yükselmeye başlayan, kura bağlı olarak öncelikle petrolden başlamak üzere sağanak şeklinde zamlar bütün ürünlere yansımaya başladı. Ne yazık ki kötü olanı ürünlere yapılan zamlar kur farkının katbekat üzerinde olmasına rağmen, herkes dövizde ki artışın arkasına sığınmaya çalışıyordu. Ürünleri satmayı bırakıp stok yapmaya başlayan bu ahlak ve vicdan yoksunları kendilerini masum gösterip vicdanlarını rahatlatmak için bir üst tedarikçiyi işaret ederek biz değil onlar arttırıyor şeklinde söz birliği etmeye başladılar.

Ahlaksızlıklarını meşrulaştırmak için paravan olarak kullandıkları dolar, hükumet yetkililerinin açıklamalarıyla hızlı bir şekilde düşerek on lira bandına yaklaştı. Nerdeyse yarı yarıya inen döviz kuruna rağmen fiyatlarda her hangi bir indirim yok. Sorduğumuzda 18 den aldığım ürünü 10 dan neden satayım diyor. Ben enayi miyim ? Yok sen değil biz enayiyiz . Ondan aldıklarını yirmiden bizlere sattın ama.. Bu da gösteriyor ki sorun dolardan değil, ahlaksızlıktan, vicdansızlıktan kaynaklanıyormuş.

Bilmenizi isterim ki bu mazlum halkın garip gurabanın ekmeğine göz dikenler olarak ah alıyorsunuz. Yüce Allah A’râf Suresi 44-45. ayetlerinde Cennet halkı, Cehennem halkına, "Rabb'imizin bize söz verdiklerinin gerçek olduğunu gördük; siz de Rabb'inizin size söylediklerinin gerçek olduğunu gördünüz mü?" diye seslenirler. "Evet." derler. Aralarından bir çağırıcı, "Allah'ın laneti zalimlerin üzerine olsun." diye bağırır.

Biz tüketicilerin birlik halinde tepkimizi göstermemiz gerekir. Bunun yolu kaba kuvvet veya yağma değildir. Mantıklı tepki yöntemlerini uygulamalıyız. Bunları şöyle sıralayabiliriz ;

1. Fahiş fiyata mal satanları ve stokcuları ilgili mercilere ihbar etmeliyiz. (Alo 174)

2. Alış verilerimizi fiyatlar normalleşinceye kadar günü birlik yapalım. Toplu Alış veriş yapmamaya gayret edelim.

3. Elzem olmayan ihtiyaçlarımızı öteleyelim.

4. Fiyat araştırması yaparak ihtiyaçlarımızı en uygun yerden alalım.

5. Listelediğimiz ihtiyaçlarımızı aynı yerden almak yerine her bir ürünü ucuza satılan yerden almayı tercih edelim.

6. Türkiye de ki fiyat borsasını belirleyen marketler zincirlerini boykot ederek fiyatlarını geri çekmeleri için baskı yapalım.

Bu aklıma gelen önlemlerin dışında sizlerin çok daha değerli fikirlerinin olduğundan eminim. Amacımız üzüm yemek, bağcı dövmek değildir. Vicdanının sesini unutmuş, merhamet duygularını yitirmiş fırsatçıları Allah a havale ediyoruz.. Dolardaki düşüş oranında fiyatların geri çekilmesi için devlet yetkilileriyle birlikte mücadele etmeye gayret edelim..

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI