1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ve TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ GÜNÜ

           

 

             "30 AĞUSTOS ZAFERİ, CUMHURİYETİN KAPILARININ ARALANDIĞI TARİHTİR" 

 

            30 Ağustos Zafer Bayramı’nın, 1922 yılında Büyük Taarruzu'nun başarıyla sonuçlandırdığımız bir gün olmanın ötesinde önemli anlamlara sahiptir. 

 

            30 Ağustos'ta zafere ulaşan milletin, 15 Temmuz'da destanı yazmış torunları, 30 Ağustos Zafer Bayramını tüm Türkiye'de bizleri bölmek ve parçalamak isteyen vatan hainlerine ve fitnelere karşı coşku ve heyecanla tüm dünyaya birlik ve beraberlik dersinin verildiği milli mücadele ruhunu yaşatan Zafer Bayramımızı aynı his ve duygularla kutlamayı temenni ediyorum.

 

           Milletimizin, o tarihten geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık döneminde yaşanan hayal kırıklıkları, ilk defa Çanakkale ile bir ümide, yeni bir yürek çarpıntısına yol açmıştı, 30 Ağustos tarihinin; bu ümidin, kesin ve tartışmasız bir zafere dönüştüğü, ardından kurulacak genç Cumhuriyetin kapılarının aralandığı bir tarih'tir.

 

"ÜLKEMİZ HER ENGELİ AŞACAK GÜCE SAHİPTİR"

 

           Geçmişten bugüne yaşanan terör olaylarının ve çeşitli krizlerin, milletimizi bu hedefinden uzaklaştırma amacını taşıyor. 

 

             Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkana, kararlılığa sahiptir. 

 

               Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey, milletimizin birliği, beraberliğidir ve kardeşliğimize sımsıkı sahip çıkmaktır. 

 

                Ülkemizde yaşayan 84 milyon insanımızın her biri, bu devletin eşit haklara sahip birinci sınıf vatandaşlarıdır. 81 vilayetimizin her biri, Türkiye’nin ayrılmaz birer parçasıdır. 

 

                 Biz ne tek bir vatandaşımızdan, ne de bir karış toprağımızdan vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz. Bunun için kurulan tuzakların, oynanan oyunların, ortaya atılan fitneleri üstesinden Allah’ın izniyle geleceğiz. 

 

                    Devletin tüm kurumlarıyla, güvenlik güçlerimizle (Asker, Polis ve Güvenlik Korucusu) milletimizle birlikte hedeflerimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Bizlere bu toprakları vatan kılan şehitlerimize ve gazilerimize olan borcumuzu ancak bu şekilde ödeyebileceğiz.

 

                   Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle, rahmetle yad ediyorum. Bin yıldır Anadolu’nun ve Trakya’nın vatanımız olması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü  kutlu olsun!

 

Ayyıldızlı bayrağı yüreğinde taşıyan tüm vatansever kardeşlerimize en kalbî duygularımla selâm, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum... Kalın sağlıcakla.

 

Mirza KAYĞAŞ

YAZARIN DİĞER YAZILARI