1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İNSAN OLMAK, ADAM OLMAK DIŞTAN KAZANILMAZ İÇTEN KAZANILIR

 

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.

Başkalarının gözünde, sözünde veya davranışlarında değil; içimizde hissettiğimiz doğal duygu ve davranışların açığa çıkardığı pahalı bir mülktür insanlık.

    Peki insanlık vasfını taşıyan insanoğlu acaba ne kadar bu hazinenin hayatına kattığı değer ve anlamın bilincinde? Acaba insanlık giydiği kıyafetle, bindiği arabasıyla, makamıyla, mevkisiyle, birlikte olmayı tercih ettiği karşı cinsin özellikleriyle, koluna taktığı pahalı saatiyle veya insanların onun için sarf ettiği hayranlık ve taktir dolu sözlerle mi insan olmayı çabalıyor?

    Ama insan olmayı içinde hissedemeyip dışarıda aradığı için de hiçbir şekilde bunu gerçek manada başaramıyor. Sahte bir tablo çizmek insanlığı bizden uzaklaştırır. Ama gerçek insan olmak demek bunu içimizde hissetmekle olur.

“Altın çamurun içinde de değerlidir. Kuyumcu vitrininde“

Gerçekten insan olmayı içimizde hissetmek budur. Bu nedenle insan olmayı başkalarının gözünde, sözünde ve davranışlarında değil, içimizde hissetmemiz gerekir.

    İşte bunu yapabilenler sağlıklı özseverler ve insanlık vasfını taşıyan bireylerdi. Bunları hissedemeyip dışarıdan başkalarından arayanlar ise, özseverlik dediğimiz yapı hastalıklı özseverlik pençesinde kıvranıp dururlar. Hiçbir zaman mutlu olamıyorlar. İç çatışma yaşıyorlar ve insan olmadıklarını hissettirecek, herhangi bir eleştiri, davranış ve olay karşısında da büyük bir çökkünlük yaşıyorlar. Ve bu gibi insanlar öfkeyle tepki veriyorlar.

     Bu durum toplumun ruh sağlığını, huzurunu ve ilişkilerimizi tehtid ediyor. Sağlıklı bir iletişim kurmamızı engellerken, sahte ve yapmacık bir toplum yaratıyor. Kişinin kendini olduğu gibi değil, başkalarının istediği şekilde davranması da suni bir ilişkiler yumağı meydana getirir. Günümüzde nice adamlık ve insanlık şemsiyesi altında bu vasıfları taşıyor imajını verdiğini sananlar gösterişin, makamın, para ve şöhretin tesiriyle insanlığın ve adamlığın vasfını satın alacağını düşünen zavallı güruh insanlardır.

     İnsan olmak, adam olmak parayla, pulla değil, karakter ve davranışları dünya malının hazineleri satın alamayacak bir zenginliktir.

Unutmayalım ki hepimiz insanız fakat; insan olabilme yolunda amatör birer adaylarız.

 

Sevgi ve saygılarımla

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI