1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

YAŞAMDAN ALAMADIĞIMIZ DERSİ KÜRESEL PANDEMİYLE VERİYORUZ

 

Değerli okuyucularımız herkese dua ve selamla yazıma başlıyorum.

Küresel salgının dünyamızı kuşatmadan önceki yaşamlar, soluk alıp veren  ama maalesef, geçen zaman tünelinin anlam ve kıymetin idrakına varamayan bir insanlığın adeta bir öyküsü gibiydi.

      Hani romanlarda genellikle ya mutlu sonla ya da mutsuz bir serüvenle, biten bir hayat var ya işte bizdeki de bardağın boş tarafıyla bakan ama yaşamın kadir ve kıymetini ve kendini sorgulamayan bir hayat. Halbuki amaçsız bir hayat, kadersiz bir hayat gibidir.

      Hayatın, zamanın, sağlığın, sevginin, yardımlaşmanın, insanlığın ölümün bir şerit gibi  bizlere yaşamın anlam ve kıymetini sunacak değerlerle aşikar bir hayatı teneffüs edeceğimize, maalesef sorgulanmayan bir hayatın, zevkü sefasından ödün vermeyen bir hayata aşina olduk.

      Kısacası hayatta kolaycılığa kaçtık. Zora düşmeden durup kendimizi ve etrafımızdaki güzellik ve değerlerin idrak ve anlamından dersler çıkartamadık. Şimdi insanlık hayatımızı alt üst eden bir salgınla ne kadar hayata ve insanlığa kör kaldığının semeresini şimdi ödemek zorunda kalıyor. Değerli insanlar başımıza beş şey gelmeden önce, beş şeyin kıymetini bilin.

      Ölüm gelmeden önce hayatın, hastalık gelmeden önce sağlığın, meşguliyet gelmeden önce boş vaktin, İhtiyarlık gelmeden önce gençliğin, fakirlik gelmeden zenginliğin.

      Değerli insanlar, yaşamın değer ve yargılarından tat almak bugünlerde saklıdır. Zaman ilerledikçe bu tatlardan uzaklaşıyoruz. İşte zamanında farkına varamadığımız ve geç kaldığımız değerlere, güzelliklere, maalesef bu küresel pandeminin hayatımıza girmesiyle zamanında atmadığımız bir adım için şimdi yüz adım atmak zorunda kalıyoruz.

     Tekrar bu salgından hayatını kaybeden insanlarımıza Allahtan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı dilerken, bu hastalığa yakalanmış, tedavisi süren hastalarımıza da Allahtan şifa diler bir an önce sağlıklarına kavuşması için niyazda bulunuyoruz.

Allah bir daha insanlığa böyle bir musibet yaşatmamasını diliyoruz.

 

Saygı ve sevgilerimle

YAZARIN DİĞER YAZILARI