1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Dillere Destan Güzelliğiyle Karadeniz’in Yemyeşil Gerdanlığı Trabzon, İstanbul Yenikapı’ya Taşındı

Youtube Videolu Özel haber

Hazırlayan | Nurcan Kongur yenimedyagazetesi

 

  • TRABZON KÜLTÜR BULUŞMALARI / YENİKAPI İSTANBUL
  • AÇILIŞA KATILAN MAÇKA BELEDİYE BAŞKANI DR. ECZ. KORAY KOÇHAN GÖNÜLLERİ FETHETTİ

Kıymetli Okuyucularım,

2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında İstanbul Yenikapı Etkinlik Alanında Trabzon Kültür Buluşmaları düzenlendi.

Trabzon Maçka gelini olmam hasebiyle ve Yenimedyagazetesi olarak Trabzon notlarımı okuyucularıma aktarabilmek için bu etkinliğe katılmazsam olmazdı.

Trabzon Kültür Buluşmaları açılış töreni fetih yürüyüşü, mehteran konseri, Kuran-ı Kerim okunması, horon ekibi gösterisinin ardından protokol konuşmalarının akabinde kurdele kesimi ile gerçekleşti.

Trabzon Kültür Buluşmaları etkinliğinde Karadeniz bölgemizin güzelliğiyle dillere destan adeta cennetten bir köşe olan yemyeşil gerdanlığı Trabzon ilimiz tarihi ve turistik zenginlikleri, damak çatlatan yöresel yemek lezzetlerinden karalahana sarması ve çorbası, kuymak, kaygana, pazı kavurması, fasulye turşusu ve Hamsi köy sütlacı, çeşitli el sanatı eserleri, horonu, kemençesi, konserler, yemek yarışmaları gibi bir çok etkinlikle tanıtılarak İstanbul halkıyla buluşturuldu.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ

Trabzon Dernekler Federasyon Başkanı İsmail Şatıroğlu tarafından İBB ev sahipliğinde Yenikapı etkinlik alanında Federasyona bağlı Trabzon STK 'nın ortaklaşa düzenlediği "Trabzon Kültür Buluşmaları" etkinliğinin ilk gün açılışına Maçka Dernekler Federasyonu Y.Kr.Başkanı Osman Aydemir'in daveti üzerine Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz.Koray Koçhan katıldı.

Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz.Koray Koçhan erken saatlerde etkinlik alanına gelerek tüm standları tek tek dolaştı.

Trabzon Maçka ilçemizin samimi sıcaklığını, güler yüzü ve nazik sohbetiyle İstanbul’a taşıdı. Maçka Federasyon standını ziyaret eden misafirleri ise büyük bir içtenlikle karşıladı, Maçka insanının selamını, güzelliğini, kültürünü onlarla paylaştı.

Başkan Koçhan’ı çok dikkatle takip ettim ve gözlemledim. Dikkatimi çeken ise bir defa bile dili sürçmeden Maçka’nın tarihi, gezilip görülecek turistik mekanları, mis gibi havası, bozulmamış tertemiz doğası hakkında bilgileri bir solukta detaylıca anlatmasıydı.

Bana göre bu çok önemli bir meziyet. Bu durum sayın başkanın eğitim ve donanımlı olmasının yanında esasen Maçka’yı iyi tanıması ve tüm ilçeye hakimiyet noktasında tam bilgi sahibi olmasından kaynaklanıyor. Peki bu ne demek derseniz? Maçka’ya eş durumumdan yakınlığım haricinde çalışmalarını yakından takip eden bir gazeteci gözüyle yazıyorum. Maçka’nın Başkan Koçhan’dan öncesi / sonrası olarak nerden nereye geldiğine bakmak yeterli olacaktır.

Örneklerini çok gördük maalesef ki ilini, ilçesini anlatırken akıcı konuşamayan, bilgileri tam ifade edemeyen, milletin başkanı gibi davranamayan, yüksekten bakan, egosu tavan yapmış başkanların olduğunu da biliyoruz.

Tanısın tanımasın misafirleri nezaketle karşıladı ve Maçka’yı tanımak isteyenlere, özleyenlere Karadeniz'in yöresel samimi üslubuyla o kadar güzel anlattı ki. Bu noktada kendisini tebrik etmek isterim.

İşte Trabzon Maçka’nın mütevazı evladı başkanı budur dedirtti.

İletişim bir sanattır efendim. Maalesef ki herkes bu sanatı konuşturamaz.

İşte Başkan Koçhan bu sanatı hizmetleriyle ve Eren Bülbül gibi evlatlar yetiştiren katıksız doğal insanı, coşkuyla şırıl şırıl akan tertemiz dereleri, yemyeşil görkemli dağları ile yükseklerine gizlenmiş nadide güzellikte çiçeklerin açtığı yaylaları, Lapazan Yaylası, Şolma Yaylası, Hamsiköy, Şimşirli Köyü, Sümela Manastırı, Vazelon Manastırı, Peristera (kuştul) Manastırı kalıntıları, Altındere Vadisi, Zigana dağ silsilesi içinde Çakırgölü’ne sahip cennet diyar Maçka ile harmanlayıp, süsleyerek İstanbul’a gönül selamını getirdiği gibi Maçka’ya giderken de selamlar götürdü.

Başarılı hizmetler kişinin karakteriyle bütünleşince işte adı Maçka Belediye Başkanı Dr. Ecz. Koray Koçhan olur.

Efendim Karadeniz’in yemyeşil gerdanlığı Trabzon ilimiz ve onun en güzel ilçelerinden yeşilin bin bir haliyle ilmek ilmek ruhumuza işlenen Maçka’mıza gönül dolusu selamım olsun..

 

Nurcan Kongur

www.yenimedyagazetesi.com

YENİMEDYAGAZETESİ SAHİBİ

GAZETECİ YAZAR ŞAİR

(Özel haber Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir.

Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)

YAZARIN DİĞER YAZILARI