1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

İNSANIN GÖLGESİNDE KALAN İNSANLIK !..

Allahın yarattığı varlıklar içinde en üstünü olan insan, hem çok zeki hem de bütün duyguları içinde barındıran çok karmaşık bir varlık değil midir?

Canlılar aleminde, en üstün meziyetlere sahip olarak yaratılan tek varlık yine insan değil midir?

İnsan kendisine verilen bu üstünlüğe ve bu eşsiz meziyetlere rağmen hep karmaşık ve hep soru işaretleriyle doludur..

İnsan iyilik ve kötülüğü tercih etme yeteneğine sahipken, aynı zamanda bundan doğan sorumluluğununda özgürlüğüne sahiptir.

Adalet, merhamet, sevgi, saygı, șevkat, iyilik, yardımseverlik, güzel huy, çalışkanlık, dürüstlük, tevazu, alçak gönüllülük insanı yüceltirken..

Kötülük, yalancılık, hilebazlık, kibirlilik, tembellik, riyakarlık, işgüzarlık, dedikoduculuk, oyunbozanlık, böbürlenme, cimrilik, düzenbazlık, hırs, hasetlik, kıskançlık, hainlik, huysuzluk, kurnazlık vs. insanı alçaltır..

“Ona (insanın nefsine, öz benliğine) kötülük ve iyiliği idrak kabiliyetini ilham edene yemin olsun ki, nefsini (kötülüklerden) temizleyen gerçekten kurtuluşa ermiştir. Onu kirletip (kötülüklere) gömen de hüsrana uğramıştır.”

Kur'anı Kerim (Şems, 91/8-10) ayetinde mealen; insanın iyi ve kötü özelliklerinden bahsedilir.

Sahip olduklarıyla yetinmez İnsanoğlu, hep daha fazlasını ister. Nefsine uyar ve hep daha fazlasını, daha fazlasını elde etmek için çaba sarfeder. Doyumsuzdur çünkü. Ömür denilen kısacık dünya hayatında nefsinin esiri olmuştur bir kere.

Gelecekten kaygı duyar ve geleceğe yatırım yapmakla meşgul olur. Bu meşguliyet esnasında anı kaçırır.

Insan sevdiklerine hem kıyamaz hem de yerden yere vurur onları. Yaşarken kıymetlerini bilmez de öldükten sonra kıymet verir. Tam da burada "kör ölünce, badem gözlü olur" atasözünü hatırlatmak isterim.

Kimi insanlar duygusaldır duyguları yön verir hayatlarına. Aynı zamanda çok hassas ve kırılgandırlar.

Kimi insanlar da tüm mahlukata karşı maalesef ki çok acımasız olabilirler.

Bazılarında kıskançlık duygusu hakimdir. Kendilerinden başka kimsenin daha iyi, daha güzel, daha zengin, daha başarılı, daha sağlıklı, daha üstün olmasını istemezler.

Bazı insanlar dış güzelliğine, bazıları iç güzelliğine, bazılarıysa her ikisine de sahiptir.. Böyle bir insanı bulduysanız asla kaybetmemenizi tavsiye ederim çünkü bir daha bulabileceğinizin asla bir garantisi yoktur.

Bazı insanlar dedikodu yapmayı severler. Gereksizce başka insanların hayatlarını hep merak içindedirler. Ne yazık ki enerjilerini bu yönde harcarlar.

Bazı insanlar olduğundan farklı görünmek ister; kendilerini farklı gösterirler. Tıpkı maskeli balodaki maskeli insanlar gibidirler.

Bazı insanların kanı kaynar yerinde duramazlar. Sıcakkanlı, samimi, dürüst, sempatik, sevimli ve sevgiyle dopdoludur kalpleri. Kıskançlık, kötülük nedir bilmezler.. Kendilerine has ışıklarıyla diğer insanlardan onları ayıran farklarını görebilirsiniz. Farklı bir enerjileri vardır. Ve bu enerjilerini insanlığın faydasına kullanmaktan asla çekinmezler.  

Bazı insanlar yalan konuşmayı severler. Yalanları ortaya çıkınca söz verir ancak tekrar tekrar yalan söylemeye devam ederler. Yalanları yüzünden son tanıdıklarının değil ama önceki tanıdıklarının gözünde itibarları artık kalmamış ve sıfırlanmıştır.

Hiç birimiz bu hayata boşu boşuna ve öylesine yaşamış olmak için getirilmedik. Dünyaya gelmemizin asıl gayesi büyük bir teslimiyetle Alemlerin Rabbine hakkı ve lăyıkıyla kul olabilmemiz.. Ve yarattığı her varlıkta O'nu bulabilmenin lezzetine varabilmemiz içindir. Hepimiz bir misyon ve vizyona sahip olsak da takdir i ilahi karşısında aciz olduğumuzun farkında olmalıyız. Bu dünyada yapacağımız faydalı işlerle imzamızı atarak, ardımızda iyi bir iz bırakmalıyız. Ardımızda öyle bir iz bırakalım ki hayata, "böyle bir insan geldi de geçti bu dünyadan" diyerek güzelliklerle yad etsinler bizi.. Namımız yürüsün ardımız sıra.. Güzel eserlerimizle, hayırla, hasretle, sevgiyle, duayla anılalım..

Selam ve Saygılarımla..

Nurcan KONGUR

03.01.2020

(Nurcan Kongur tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları Nurcan Kongur / yenimedyagazetesi.com aittir. yenimedyagazetesi.com haber linkimiz kaynak gösterilmeden alıntılanamaz, kopyalanamaz, hiç bir şekilde yayınlanamaz.)

YAZARIN DİĞER YAZILARI