1xbetm.info hipas.info wiibet.com mariobet giriş restbetcdn.com

içerik yükleniyor...Yüklenme süresi bağlantı hızınıza bağlıdır!

Maltepe Belediye Meclisi toplandı

Maltepe Belediyesi haziran ayı meclisinin ikinci oturumu Belediye Başkanı Esin Köymen’in başkanlığında gerçekleştirildi. Gündeme dair 4 madde oy birliğiyle kabul edilirken toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Esin Köymen, Babalar Günü ve Kurban Bayramı’nı kutlayarak, hafta sonu yapılacak üniversite sınavında öğrencilere başarılar diledi.

İMAMOĞLU’NA TEBRİK

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu kutlayarak konuşmasına başlayan Esin Köymen, ülke gündemine dair değerlendirmede bulundu. Hakkari Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla ilgili “Bu, Türkiye’de yerleşik bir davranış biçimi haline geldi. Yani seçilmişlere kayyum eliyle görevden el çektirilmesi. Bunu da kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Babalar Günü’nü ve Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Hafta sonu üniversite sınavı var. Gençlerimize şimdiden başarılar dilemek istiyorum.” dedi.

“2 KAT” AÇIKLAMASI

2 kat artışıyla ilgili kararın İBB tarafından geri gönderilmesiyle ilgili de açıklama yapan Başkan Köymen sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyükşehir’de komisyon üzerinden geri gönderilen bir karar vardı ve bizler de web sayfamızda açıklama yayınladık. Gönderilen metin; bir öneri, tavsiye kararı niteliğinde olduğu, ‘İmar Planları ve Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’ne aykırı olarak düzenlendiği, 2 kat artışının getirdiği ortalama yüzde 50 nüfus artışının ihtiyacı olacak donatı alanlarının imar planlarında ayrılmadığı ve dolayısıyla bunların ayrılabilmesi için büyük ihtimalle 15, 16 ve 18’inci madde uygulamalarının yapılması gerektiği, bu da mevcuttaki parsellerin ve inşaat alanlarının daha da küçülmesine yol açacağı gerekçeleriyle reddedildi. Bizim imar planlarımızda, özellikle çekme mesafeli yerlerde, toplulaştırma ile ada bazında 3 bin metrekare, parsel bazında 5 bin metrekare ya da en az 10 tane parselin bir araya gelmesiyle oluşacak yeni parsellerde zaten ilave bir kat artışımız var. Çekme mesafeli yerlerde birden fazla parseli birleştirdiğimizde yan bahçe mesafelerini zaten kullanabiliyoruz. Bir de şimdi Küçükyalı Deresi ile ilgili revizyonumuz var. Bütün dere yataklarında veya dere taşkın sınırları içerisinde kalan parsellerimizde de aynı düzenleme yapılacak.”

KREŞ MÜDÜRLÜĞÜ KURULUYOR

Toplantıda Kreş Müdürlüğünün kurulması ve görev ve çalışma yönetmeliği ile ilgili hukuk komisyonunun 10 no.lu raporu da görüşüldü. Çocukların ve ailelerinin kamusal hizmetlerden en etkin şekilde yararlanması, eğitimde fırsat eşitliği sağlanması amacıyla belediye bünyesinde tekrar Kreş Müdürlüğü kurulması için süreç başlatıldı. 

Tarih: 12-06-2024